32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleWomen's Bank Walk 2021. u nedjelju ispred crkve sv. Vlaha

Women’s Bank Walk 2021. u nedjelju ispred crkve sv. Vlaha

Događaj „Women’s Bank Walk“ namijenjen je sakupljanju sredstava za poboljšanje kvalitete života žena u nerazvijenim zemljama u smislu obrazovanja i usavršavanja znanja. Održat će se 5. rujna s početkom u 18 sati ispred crkve svetog Vlaha simboličnom šetnjom po Stradunu, uz poštivanje epidemioloških smjernica. Uvodnim govorom sudionicima će se obratiti finski veleposlanik u Hrvatskoj Kalle Kankaapää. Poseban gost izvođač ove godine je najbolji finski mentalist Pete Poskiparta (poznat kao Peter Burnside) s kojim će biti puno smijeha i dobre zabave.

Osim donacija koje će se prikupljati, kao i svake godine, finski sponzori će za svakog sudionika donirati određeni iznos te je stoga važno okupiti što veći broj ljudi.

Ovo je sedmi put da će se Women’s Bank Walk održati u Dubrovniku i lijep pokazatelj povezivanja Dubrovnika s Finskom i ostatkom Europe s plemenitim ciljem pomoći ženama u nerazvijenim zemljama. Prošle godine Dubrovnik je ponovno bio na prvom mjestu po prikupljenim donacijama, od ukupno 93 grada u kojima se događaj održao. Na humanitarnoj večeri i simboličnom hodu za žene prikupljeno je 6 442 eura donacija.

Humanitarna organizacija koja je pokrenula simbolični hod za žene, Women’s Bank (Naisten Pankki), osnovana je 2007., po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom tamo, odlučile pomoći. Od osnutka do danas prikupljeno je više od 18,7 milijuna eura za borbu protiv siromaštva. Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja. Ideja je educirati ih i na taj im način pomoći da same zarade za život jer se tako podiže kvaliteta života kako žena, tako i djece te u konačnici i cijele lokalne zajednice.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Naisten-Pankki-Dubrovnik-Womens-Bank-Dubrovnik-879762618727339/

Ukratko o ovogodišnjem Woman’s Bank Walk-u: https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/kavele-naiselle-ammatti-womens-bank-walk/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA