33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVrtlar u proljetnoj akciji sadnje i uređenja javnih zelenih površina

Vrtlar u proljetnoj akciji sadnje i uređenja javnih zelenih površina

Nakon pošumljavanja Žarkovice, djelatnici društva Vrtlar Dubrovnik d.o.o. proveli su prvu fazu sadnje sezonskog cvijeća na javnim zelenim površinama na gradskom području.  

Na zelenim površinama kod Doma zdravlja, na Pilama, Iza Grada, u parku u Pilama, parku kod Atlant centra, na Solskoj bazi, u parku Luja Šoletića i na Šetalištu kralja Zvonimira posađeno je oko 4000 sadnica karanfila (Dianthus) i anemone.

Na pojedinim lokacijama (Lapad, Pile) počeli su cvjetati i tulipani. Naime, početkom godine na različitim mjestima po gradu posađeno je oko 4500 komada lukovica tulipana. Također je zasađeno 15 novih stabala košćele i murve.

Druga faza sadnje sezonskog cvijeća, koja je planirana polovicom travnja, obuhvatit će ostale lokacije poput parka ispod tvrđave Revelin, Park grada Bad Homburga, parka u ulici Žrtava s Dakse, petlju na Ilijinoj glavici, zelene i parkovne površine u Mokošici, u Zatonu te druge. Posadit će se 6500 komada velike begonije, vodenike, ivančice i drugih vrsti cvijeća i ukrasnog bilja.

Također, do kraja travnja predviđeno je provesti i rekonstrukcije pojedinih zelenih površina poput površina kod robne kuće Minčeta, dijela Parka grada Bad Homburga, na Pošti Lapad – uz križanje Ulice Miljenka Bratoša i Ulice kneza Domagoja i drugdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA