31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVOZI S OSMIJEHOM Crvena jurilica na hodnicima Opće bolnice Dubrovnik

VOZI S OSMIJEHOM Crvena jurilica na hodnicima Opće bolnice Dubrovnik

Zahvaljujući humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“, najmlađi pacijenti Odjela za pedijatriju u Općoj bolnici Dubrovnik, na raspolaganje su dobili dječji električni autić koji će moći koristiti za odlaske na terapije, preglede i u operacijske sale.

Predstavnicima bolnice donaciju su uručili predsjednik Udruge Ivan Soldo te Maja Andrić sa suprugom Mirkom, kao dobitnica volonterske nagrade „Gordana Jelić“ za 2023. godinu za najbolju volonterku u Republici Hrvatske.

Autić je doniran u sklopu projekta “VOZI S OSMIJEHOM – dječja radost u bolničkom okruženju”, financiranog od strane Zaklade “Hrvatska za djecu”, koji humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ provodi s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacije dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske.

Istraživanja i iskustva u svijetu pokazuju da korištenje dječjih električnih autića za odlaske na terapije i operativne zahvate iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta, a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja. Osim toga, dječji električni autići pomažu i u razvoju dječje svijesti o prostoru, spretnosti i finih motoričkih sposobnosti kroz jednostavnu vožnju i zabavu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA