Volonteri gradskog Crvenog križa na prijemu kod gradonačelnika

Na Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji se tradicionalno obilježava 8. svibnja, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Živka Šimunovića i njegovu zamjenicu Katiju Damjanović te troje volontera – Jadranku Zlošilo, Amira Brkića i Bruna Tomovića.

Ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović prvenstveno je zahvalio svim volonterima na izraženoj humanosti i solidarnosti istaknuvši da volonteri mijenjaju svijet, što je ujedno i moto ovogodišnjeg Dana Crvenog križa. Uputio je i zahvalu Gradu Dubrovniku na podršci koju kontinuirano iskazuje njihovim  projektima.

Naime, Crveni križ Dubrovnik u ovoj je kriznoj situaciji preuzeo obvezu opskrbe namirnicama stanovnika starije životne dobi i ugroženih skupina uz financijsku pomoć Grada Dubrovnika. Od početka krize 17. ožujka, 25 volontera Crvenog križa te njih još 20 u pričuvi odradili su 1600 sati i prešli 7.000 kilometara. U tom periodu podijelili su ukupno 1728 paketa pomoći za 664 korisnika. Na hranu i higijenske potrepštine otpada 1042 paketa, dok je paketa s lijekovima i drugim pomagalima bilo 686. Zaprimljeno je ukupno 1700 poziva, a na uspostavljeni telefon za pomoć rizičnim skupinama volonteri su primili 250 poziva, uglavnom starijih i usamljenih sugrađana. Što je najvažnije, istaknuo je ravnatelj Šimunović, iako su se izlagali zdravstvenoj ugrozi pomažući drugima, nitko od volontera nije zaražen.

Gradonačelnik Franković i pročelnik Brčić saslušali su iskustva volontera u radu u ovim izvanrednim okolnostima. Zahvalili su im na predanosti i požrtvovnosti koju su iskazali istaknuvši pritom i iznimnu angažiranost svih žurnih služni pri borbi u suzbijanju pandemije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.