31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleVolite Konavle? Ovo će vam se svidjeti!

Volite Konavle? Ovo će vam se svidjeti!

Iz tiska je izašao četvrti broj luksuznog dvojezičnog, hrvatsko-engleskog magazina In love with Konavle, čiji je izdavač Turistička zajednica Općine Konavle.

I ovaj broj donosi niz zanimljivih tekstova i priča koje u finom i lako čitljivom stilu „teku“ iz pera dubrovačkih novinara i publicista prema stranim posjetiteljima, ali i domaćoj publici koja se upoznaje s temama iz bogate konavoske prošlosti i sadašnjosti.

Priče objavljene u novom izdanju „zaljubljenika u Konavle“, posjetiteljima ovog lijepog hrvatskog kraja mogu poslužiti kao putokazi prema Arheološkom muzeju u Pridvorju o kojemu piše Jelena Beželj ili ih potaknuti da potraže mitreje u selu Močići koje opisuje i čije porijeklo u Konavlima pojašnjava Vinko Rožić. Maja Rilović Koprivec podsjeća na pola stoljeća života jednog od najljepših cavtatskih i hrvatskih hotela, a „Croatia“ je ujedno i jedan od najreprezentativnijih arhitektonskih ostvarenja suživota građevine i prirode. U novom broju turističkog izdanja svoje je mjesto iz pera iste autorice našla i priča o pok. teti Luci Đuratović koju je na stranicama Voguea ovjekovječio britanski fotograf Adam Spencer Young, dok je o jedinom konavoskom vinogorju grka obitelji Miljas pisala Lidija Crnčević.

O dvjema značajnim obljetnicima i opstojnosti dviju tradicija kojima se ponose Cavtat i Konavle pisao je Ivica Puljić, na ponos mažoretkinja koje svojim gracioznim plesom i vještim baratanjem štapovima već 50 godina oduševljavaju sve gledatelje, baš kao što fascinantno zvuči podatak o 45 godina postojanja KOKAMA, konavoske družbe koja promiče ljubav prema vinu i vinskim običajima u Konavlima.

U srcu Cavtata može se razgledati prelijepa kolekcija školjki iz svih mora i oceana svijeta o kojima je pisala Katarina Fiorović, a s jednim od velikih imena ovoga malog mjesta, Baltazaru Bogišiću čiji se kip nalazi na rivi, čitatelje upoznaje Helena Puhara.

Da Konavle postaju i idealnim odredištem za aktivni odmor posvjedočuje priča Lidije Crnčević o sve većem broju rančeva na kojima se mogu jahati konji, ali i o organiziranim turama u sedlu tih plemenitih životinja iz kojih nastaje posve drukčiji doživljaj ovog turističkog kraja i njegove prirode. O hit majstoru iz Popovića, reperu Mihaelu Klaiću piše Lorita Vierda, a o briljantnom konavoskom triatloncu priču donosi Gabrijela Bijelić. O Eskulapovom vrtu u kojemu raste brojno raznoliko samoniklo  ljekovito bilje, pa čak i recepte za neke od njih, zapisala je Antonia Rusković Radonić.

I ovaj broj magazina je uredila Lidija Crnčević, lektorirala ga je Petra Brailo, a engleski prijevod potpisuju Luna Polić Barović i Rebecca Charry Roje. Za oblikovanje i grafičku pripremu bio je zadužen Ivica Mezei, odnosno njegov Studio 404. Nakladnik je Frano Herendija, direktor TZ Općine Konavle, a magazin je tiskala Alfa-2 iz Dubrovnika.

Novi broj magazina In love with Konavle prelistajte OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA