29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVojska Crne Gore spriječila inspekciju da ukloni spomen ploču s Morinja

Vojska Crne Gore spriječila inspekciju da ukloni spomen ploču s Morinja

Komunalna inspekcija Općine Kotor nije uspjela izvršiti nalog državne inspekcije o uklanjanju sporne spomen ploče u Morinju, piše Boka News.

To su jučer spriječili vojnici koji već danima dežuraju ispred nekadašnjeg skladišta gdje su tijekom Domovinskog rata zlostavljani hrvatski branitelji i civili sa šireg dubrovačkog područja.

Zbog postavljanja spomen ploče na inicijativu Ministarstva odbrane i Ministarstva vanjskih poslova, smijenjeni su crnogorski ministri Ranko Krivokapić i Raško Konjević, a jedini hrvatski ministar bez portfelja u tehničkoj Vladi, Adrijan Vukasović je dao ostavku. Spomen ploča je postavljena 10. listopada, a već osam dana potom je crnogorska inspekcija donijela rješenje o njenom uklanjanju jer navodno nije imala odobrenje Vlade i Općine Kotor, te nije imala ni potrebnu dokumentaciju.


Pripadnici Vojske Crne Gore spriječili su jučer – piše crnogorski portal – Komunalnu inspekciju Općine Kotor da izvrši nalog Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Crne Gore koja je naložila uklanjanje postavljene spomen-ploče u krugu bivšeg vojnog skladišta u Morinju. Vojnici koji od prije petnaestak dana neprekidno dežuraju i daju stražu iza zaključane kapije napuštenog objekta koji se ne koristi već 16 godina, nisu dozvolili komunalnim inspektorima da uđu u krug tog vojnog objekta, iako su im inspektori pokazali izvršni nalog UIP da se spomen-ploča mora ukloniti.

Prema neslužbenim saznanjima “Vijesti”, dežurni vojnici su komunalnim inspektorima priopćili da imaju izričito naređenje pretpostavljenih da nikome ne dozvole ulaz u krug tog objekta. Čak ni nakon inzistiranja komunalnih inspektora da vojna straža obavijesti pretpostavljene da je inspekcija tu i da mora izvršiti nalog koji je Općini Kotor prošle nedjelje uručila državna Uprava za inspekcijske poslove, vojnici nisu dozvolili ulaz u objekt, ističući da im je “iz Ministarstva odbrane opet rečeno da je naredba o zabrani ulazaka u objekat Morinj i dalje na snazi”, piše boka news.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA