20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 26 rujna, 2021
NaslovnicaLifestyleVoice: Posebno dizajnirana jahta plijeni poglede u Gružu

Voice: Posebno dizajnirana jahta plijeni poglede u Gružu

Ravno iz Tivta u grušku Luku uplovila je prekrasna i neodoljiva personalizirana motorna jahta Voice. Moderan i moćan vanjski dizajn, posebno odabrana tamno siva boja, sve to ukomponirao je poznati dizajner Carlo Nuvolari, suosnivač svjetski poznatog talijanskog arhitektonskog studija Nuvolari & Lenard. Vlasnik ove jahte prava je misterija, možda je u pitanju neka glazbena zvijezda s obzirom na brojnost utrošenog materijala na zvučnu izolaciju.

Jahtua Voice izgrađena je u brodogradilištu CRN koje je dio grupe Ferretti u Italiji. Voice je dizajniran u suradnji s talijanskim arhitektonskim studijem Nuvolari Lenard, koji je usko surađivao s brodogradilištem na razvoju početnog koncepta, kao i uređenja interijera i eksterijera.

Jahta je dugačka 62 metra, a izgrađena je 2020. u Anconi te je u ljeto prošle godine predana vlasniku.

-Voice, kao i svaka druga jahta koju smo radili s CRN-om, potpuno je prilagođena ne postoji ništa što nije izričito zamišljeno, dizajnirano i izrađeno po mjeri njezinog vlasnika. Vlasnik je vrlo odlučna osoba, prenio je na nas i CRN svoju jasnu viziju i svoje oduševljenje. Želio je jahtu koja će ga predstavljati – rekao je dizajner Carlo Nuvolari u intervjuu za Yachts Croatia prije nekoliko dana.

Prema pisanju SuperyachtNews jedna od istaknutih značajki na jahti Voice je vrhunski glazbeni sustav koji odražava životnu strast vlasnika. Audio sustav na cijeloj jahti bio je precizno dizajniran kako bi odražavao kvalitetu koja se obično nalazi u glazbenom studiju. Da bi se postigla zvučna izolacija koju je zatražio vlasnik i vidjelo smanjenje buke do 60 decibela na brodu, u Voiceu je korišteno 70 tona izolacijskog materijala, a tim za izgradnju posebno se fokusirao na pregradne pregrade i unutarnja pregradna vrata.

Također, Nuvolari navodi kako je ova tamna, personalizirana boje trupa napravljena prema zahtjevu vlasnika koji je želio ponoviti boje jednog od svojih omiljenih automobila. Jahta je potpuno prilagođena, a proteže se na pet paluba, može primiti 12 gostiju u šest kabina, uređenih kao vlasnički apartman i pet VIP kabina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić