14.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiVODEĆA PLATFORMA ZA IZNAJMLJIVANJE Airbnb uvodi značajne promjene

VODEĆA PLATFORMA ZA IZNAJMLJIVANJE Airbnb uvodi značajne promjene

Lažni oglasi postali su veliki problem za Airbnb, jednu od dvije najpoznatije platforme za iznajmljivanje apartmana, uz Booking.com, piše istarski.hr.

Prijetnja je to potrošačima pa je ta platforma odlučila početi koristiti umjetnu inteligenciju u pokušaju suzbijanja prevaranata. Airbnb kaže da je uklonio 59.000 lažnih oglasa i spriječio da se dodatnih 157.000 pojavi na platformi ove godine.

Uz lažne oglase, drugi veliki problem su visoke naknade za čišćenje koje naplaćuju pojedini iznajmljivači. Tvrtka iz San Francisca priopćila je da je ove godine za više od 260.000 smještaja smanjena ili uklonjena naknada za čišćenje jer je potrošačima omogućeno sortiranje oglasa prema ukupnoj cijeni s tom naknadom.

Airbnb kaže da promjena načina na koji se prikazuju cijene obeshrabruje iznajmljivače da istaknu nisku cijenu uz gomilanje dodatnih naknada. 

“Dobili smo puno povratnih informacija da Airbnb nije tako pristupačan kao što je bio”, rekao je izvršni direktor Brian Chesky u intervjuu. Promjene u izlistavanju cijene počinju djelovati, a u pripremi su još neke mjere, dodao je.

Airbnb je također najavio da će kasnije ove godine početi provjeravati sve oglase na svojih pet vodećih tržišta, kako bi se suzbili prevaranti. Lažni oglasi dovode do povrata novca i troškova ponovnog rezerviranja za Airbnb, “ali najveći je rizik za naš ugled”, rekao je Chesky.

“Ako ne možete biti sigurni kada rezervirate smještaj na  Airbnb-ju da je pravi i da će vam se svidjeti, onda ćete ostati u hotelu”, dodao je. Tvrtka planira upotrijebiti umjetnu inteligenciju za provjeru oglasa.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA