28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZGRADE NA MONTOVJERNI: grade mimo dozvole, zaustavila ih inspekcija

ZGRADE NA MONTOVJERNI: grade mimo dozvole, zaustavila ih inspekcija

Dvije stambeno-poslovne zgrade investitora, tvrtke Montovjerna d.o.o. u vlasništvu Krešimira Prce i Marka Balije, koje gradi tvrtka Prosum u vlasništvu Mladena Vlahušića, građene su protivno ishodovanoj građevinskoj dozvoli, zbog čega im je inspekcija zatvorila gradilište. Dvije velike zgrade niču jedna do druge na Montovjerni, a nakon prijave, u veljači je gradilišta obišla građevinska inspekcija. Zatražili smo njihovo očitovanje i nakon osam dana dobili i odgovor:

Inspekcijski nadzor nad izgradnjom stambeno-poslovnih građevina (lamela jug i lamela sjever) proveden je u veljači 2020. godine te su za:

– građevinu stambeno-poslovne namjene, lamela jug, koja se gradi na k.č. 2194/3, k.o. Dubrovnik, utvrđene povrede odredbi Zakona o gradnji jer je investitor gradio protivno Potvrdi glavnog projekta, građenje je obustavljeno postavljanjem posebnog službenog znaka „zatvoreno gradilište“. Pokrenut je upravni inspekcijski postupak u kojem je rješenjem o usklađivanju građenja investitoru naređeno da u roku od 90 dana uskladi građevinu s glavnim projektom. Investitor je izvršio obvezu iz inspekcijskog rješenja, uklonjen je posebni službeni znak, te je nastavljeno građenje


– građevinu stambeno-poslovne namjene, lamela sjever, koja se gradi na k.č. 2194/4, k.o. Dubrovnik, utvrđene povrede odredbi Zakona o gradnji jer je investitor gradio protivno Potvrdi glavnog projekta, građenje je obustavljeno postavljanjem posebnog službenog znaka „zatvoreno gradilište“. Pokrenut je upravni inspekcijski postupak u kojem je rješenjem o usklađivanju građenja investitoru naređeno da u roku od 90 dana uskladi građevinu s glavnim projektom. Investitor izvodi radove radi izvršenja inspekcijskog rješenja. Inspekcijski nadzor je i dalje u tijeku.

Na zgradama je, navodno, bilo značajne nadogradnje, koja se morala srušiti da bi radovi bili nastavljeni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA