28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVlaho Mozara: zašto ne možemo dobiti ugovor i anekse za Lučino razdolje?

Vlaho Mozara: zašto ne možemo dobiti ugovor i anekse za Lučino razdolje?

Donedavno predsjednik Općinskog vijeća, a od novoobnovljene koalicije HDZ-a i DDS-a u Dubrovačkom primorju, vijećnik Vlaho Mozara s nezavisne liste mladih, obavijestio je javnost kako je podnio žalbu Povjereniku za informiranje jer im se ne omogućuje pristup informacijama, donosno ugovoru i aneksima za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Dana 13. rujna 2022. godine Agencija za gospodarenje otpadom i zajednica ponuditelja Magnum Suprum d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o. potpisali su ugovor o projektiranju čak pola milijarde kuna vrijednog Centra za gospodarenje otpadom “Lučino razdolje”. Rok za projektiranje i ishođenje svih dozvola bio je 365 dana, tj. istekao je 13. rujna 2023. godine.

Imamo utemeljene razloge za sumnju da je izvođač radova teško prekršio brojne odredbe ugovora, radi čega smo zatražili ugovor i anekse od nositelja projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju, Agencije za gospodarenje otpadom d.o.o..

Ali, Agencija krši zakon i krije ugovor, koristeći sve raspoložive metode da izigra naše pravo na pristup informacijama.

Koga štiti Agencija, župan Dobroslavić i lokalni HDZ?

Zašto im je toliko bitno izgraditi ovaj projekt unatoč svim indikatorima koji ukazuju na štetnost projekta?

Podsjetimo, CGO “Lučino razdolje” je protiv svake logike smješten u srce krškog i trusnog područja te će svojim radom ugroziti svjetski poznati uzgoj kamenica iz Malostonskog zaljeva i Bistrine. Rad Agencije obilježila je nekompetentnost i skandali, a u nizu natječaja konstantno su smanjivani kriteriji za gradnju ionako već zastarjelog pogona zbog čega je upitna stručnost izgradnje i sigurnost centra i okoliša. Cijeli projekt zasnovan je na moguće lažiranoj dokumentaciji i istražnim radovima, radi čega su projekt i odgovorne osobe predmet istražnih radnji PU DNŽ!

Sukladno normama našeg Javno-Otvoreno-Transparentno djelovanja, Vlaho Mozara je dostavio kompletan spis žalbe koji je sinoć upućen Povjereniku za informiranje.

Žalbu možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA