30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaVlaho Mozara: preostaje nam jedino da pokušamo srušiti projekt Lučino razdolje preko...

Vlaho Mozara: preostaje nam jedino da pokušamo srušiti projekt Lučino razdolje preko Ureda europskog tužitelja

Nezavisna lista Dubrovačko primorje na čelu s Vlahom Mozarom podnijela je prijavu protiv CGO Lučino razdolje o čemu su javnost obavijestili preko facebook statusa koji u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Drage Primorke i primorci, Projekt budućeg centra za gospodarenje otpadom predviđen je za izgradnju u Općini Dubrovačko primorje. Smješten je na lokaciji „Lučino razdolje“, platou kraj naselja Trnovica. Projekt je u posljednjim fazama planiranja i uskoro kreće s gradnjom.

Brojna tijela su kroz posljednjih 15 godina ukazivala na katastrofalne nedostatke u projektu budućeg CGO-a. Agencija za gospodarenje otpadom i Županija dubrovačko-neretvanska, kao nositelji projekta, oglušili su se na svaki prijedlog i kritiku.

Oglušili su se i na zahtjev Općina Ston i Dubrovačko primorje da se provede novo hidrogeološko trasiranje, kao i na zahtjev Općine Dubrovačko primorje za pisanim jamstvom za razvrstavanje otpada koji će ići na obradu u CGO.

Svaki pokušaj razumne komunikacije i pronalaska rješenja je propao.

Zbog svega navedenog preostalo nam je jedino da pokušamo srušiti cijeli projekt i tražiti odgovornost onih koji su nas doveli do ove točke s koje više nema povratka.

Dana 22. kolovoza 2022. godine, u Ured europskog tužitelja (EPPO) podnijeli smo prijavu protiv odgovornih osoba kao i samog projekta CGO Lučino razdolje.

Preostaje nam još samo nada da će naša prijava biti prihvaćena, istraga pokrenuta, a samovolja i toksični interesi zaustavljeni.

Sretno nam svima!”, piše na facebook stranici Nezavisna lista Dubrovačko primorje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA