6.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiVlada je jučer odmrznula cijene goriva, pojeftinio benzin i dizel

Vlada je jučer odmrznula cijene goriva, pojeftinio benzin i dizel

Vlada je jučer odmrznula cijene goriva i na benzinskim crpkama od ponoći goriva se prodaju po novim cijenama.

Kako se i očekivalo, cijena i benzina i dizela je pala. Benzin je više pojeftinio, 28 lipa po litri, dok je dizel pao tek tri lipe po litri.

Gledamo li prosječan spremnik od 50 litara, Eurosuper 95 pojeftinio je 14 kuna, a dizel kunu i pol.

Valja napomenuti kako nisu sve kompanije toliko pojeftinile gorivo, a zbog odmrzavanja cijena gorivo se sada ponovo prodaje po različitim cijenama od crpke do crpke. Također, gorivo je na autocestama ponovo znatno skuplje nego na ostalim cestama pa ćete ga na autocesti platiti skuplje nego ranije, bez obzira na današnje pojeftinjenje. Ovo znači i povratak “class goriva”, koja su skuplja od redovnih.

To je pojeftinjenje ipak nešto manje od onoga koje se jučer predviđalo, posebno kada je riječ o dizelu. Međutim, valja reći kako je cijenu dizela, premda je posljednja tržišna cijena bila iznad cijene benzina, država fiksirala na razni nižoj od cijene benzina pa se tako u protekla gotovo dva mjeseca koliko su cijene bile zamrznute Eurosuper 95 prodavao za 11.10 kuna, a Eurodizel za 11 kuna, prenosi Index.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]