28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFOTO: Vilu Čingrija krajem 2023. postaje Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju...

FOTO: Vilu Čingrija krajem 2023. postaje Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju za turizam i ugostiteljstvo

„Uvjerili smo se da su radovi u punom jeku i imamo uvjeravanje od izvođača radova da će biti ispoštovani rokovi što nam je izuzetno važno budući da se projekt financira sredstvima EU“ – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić prilikom obilaska radilišta Vile Čingrija.

Predstavnik izvođača radova Ivan Pranjić je naglasio da radovi prema ugovoru traju 14 mjeseci i da idu prema planu. „Ovaj tjedan planiramo nadoknaditi malo kašnjenje nastalo zbog vremenskih neprilika. Rušenje i demontaža su odrađeni bez poteškoća, a sada nas očekuju stolarija i vanjski iskopi. Izazov koji je pred nama jest stanje temelja građevine, no u sljedećim danima ćemo znati na čemu smo“ – zaključio je Pranjić.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina podsjetio je da je namjena Vile Čingrija prije svega za edukativne svrhe i da će se u njoj odvijati dio praktične nastave i stručne prakse učenika Turističke i ugostiteljske škole. „Budući da je nova paradigma „učenje temeljeno na radu“ ovim ostvarujemo neophodan dodir s tržištem rada tako da će restoran i sobe koje su predviđene u Čingriji biti na tržištu koliko edukativni dio bude dopuštao“ – rekao je ravnatelj Perušina i dodao da je krajnji rok cjelokupnog projekta je 30. studenog 2023.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA