29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVIDEO: Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

VIDEO: Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

Novi asfaltni zastor, betonski rubnjaci i nova javna rasvjeta postavljeni su u sklopu radova uređenja dijela Ulice Žrtava s Dakse. Ulica je obnovljena sukladno iskazanoj volji stanara, koji su svoje prijedloge uređenja iznijeli na sastanku s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Ova ulica u Lapadu proteže se usporedno s prometnicom, a služi kao pješačka zona i kolni prilaz za stanare koji imaju osiguran parking na svojim parcelama, dok parkiranje vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

U okviru radova uklonjen je postojeći asfaltni zastor koji je bio u jako lošem stanju te je nakon tamponiranja postavljen novi sloj asfalta. Uz cestu su postavljeni betonski rubnjaci i javna rasvjeta kojom je obuhvaćen dosad neosvijetljeni dio ulice.

Grad Dubrovnik ove je radove proveo u okviru redovitog održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na svom području, putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu. Vrijednost radova uređenja ulice, koje je izveo ugovorni izvođač Tehnogradnja d.o.o., iznosi oko 32 tisuća eura, odnosno 240 tisuća kuna. Za postavljenje rasvjete Grad Dubrovnik osigurao je dodatnih 9 tisuća eura, odnosno oko 67 tisuća kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA