31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVIDEO/ STREET ART PROJEKT U PLOČAMA: Mlada umjetnica oslikala pročelje zgrade

VIDEO/ STREET ART PROJEKT U PLOČAMA: Mlada umjetnica oslikala pročelje zgrade

Grad Ploče u suradnji s kolektivom Graffiti na gradele realizirao je prvi veliki street art projekt. Mural se proteže na oko 200m2 pročelja zgrade u Nazorovoj ulici, a na njemu prevladavaju dominantne boje lokalne prirode – plava, zelena i narančasta kao boja mandarine.

Izgled murala samostalno je osmislila autorica Tea Jurišić.

On je autentičan, lokalan, ali s malim umjetničkim zaokretom. Tea je povezala prepoznatljive simbole Ploča i ovog kraja – tok rijeke Neretve, agrume i kitesurfing. Kitesurferu s murala kao kite poslužila je – kriška mandarine, a kao daska – list mandarine.

“Ploče i cijeli neretvanski kraj su sigurno inspiracija umjetnicima, a ovim smo projektom učinili da budu i platno.

Mural neka bude mali poklon Grada građanima povodom dana Grada koji slavimo krajem svibnja. Dobivamo jedno lijepo pročelje, motiv za fotografiju, a i scenu koja će nam popraviti dan kad se provezemo niz ulicu.

Ovo je prvi u nizu velikih murala koje želimo realizirati, nakon brojnih malih koje već imamo, koji su zaživjeli baš kako treba s duhom naše zajednice. Veselimo se uključiti nove, nacionalne i lokalne umjetnike, urediti trošne fasade i stvoriti ljepšu sliku grada”,napisao je prije nekoliko dana na svom Facebooku gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević.

FOTO: Facebook, Grad Ploče

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA