10.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 1 prosinca, 2021
NaslovnicaIzbori 2021Vićan za Vlahušića: proći će na izborima k'o bos po trnju...

Vićan za Vlahušića: proći će na izborima k’o bos po trnju…

Na današnjoj konferenciji za medije Andro Vlahušić predstavio je listu za Gradsko vijeće. Osvrnuo se na sve političke opcije koje su ušle u predizbornu utrku, a za DUSTRU i DDS je kazao kako jedino njima nije ponudio suradnju. Jesu li povrijeđeni i osjećaju li se zbog toga “strankama drugog reda” upitali smo Željka Raguža i Pera Vićana. I jedan i drugi odgovorili su “u svom stilu”.

-Mi ničiju suradnju ne očekujemo. Nismo ni s čim povrijeđeni, ni sada, niti prije, a niti ćemo biti u budućnosti. Svakome je široko polje, a vidjet ćemo 16. svibnja kakva je situacija – rekao nam je Željko Raguž, predsjednik DUSTRE.

Vlahušić je danas predstavio i predizborni program koji se sastoji od samo tri glavne točke, a koje su vezane uz turizam i gospodarstvo, Raguž kaže kako ne gleda programe drugih stranaka i kandidata.

-Mi imamo sedam točaka koje imaju još svoje podtočke. Ne gledam puno programe drugih stranaka i kandidata, mi u stranci ne gledamo što drugi imaju ili nemaju. Vodit ćemo jednu afirmativnu kampanju, nećemo podcjenjivati nikoga. Svatko zna koliko je točaka predizbornog programa dovoljno, široko im polje, a mi idemo svojim putem – kazao je Raguž.

Raguž je pokušao objasniti i zašto je Vlahušić rekao kako se on opredijelio za Mata Frankovića, a ne za njega.

-Mi se nismo bili opredjelili za nikoga. Ono što je naše glavno oružje je to da se naš program nakon izbora ispoštuje, gradonačelnik Franković je tu pružio vrlo otvoreno ruku suradnje i mi smo to prihvatili. Mogu reći da smo imali jako dobru suradnju već tri godine i 10 mjeseci.

Hoće li se nastaviti ova suradnja Raguž je kazao:

-To ćemo vidjeti nakon izbora hoće li se nastaviti i kako, hoćemo li mi biti u mogućnosti moći nastaviti, ovisi što ćemo mi imati nakon izbora, ovisi što će imati oni, a što netko treći, to ćemo sve vidjeti nakon izbora, a dodao je i kako DUSTRA svaki dan predstavlja svoju listu, a 23. ožujka će predstaviti nositelja liste i kandidata za gradonačelnika kao i program.

Na pitanje ima li koja dubrovačka stranka s kojom DUSTRA ne bi koalirala  Raguž je kazao kako nikoga ni ne uključuju niti koga isključuju: „Mi smo otvoreni skroz, no neću puno komentirati postizborne koalicije.”

Vićan je bio odrješit po pitanju suradnje s Vlahušićem.

-Što će mi njegova suradnja kada je ne bih prihvatio. Sretan sam da nas nije tražio i bolje da nas nije tražio, jer dobio bi odbijenicu – rekao je Vićan.

Na pitanje zbog čega se njih dvojica razilaze, je li to zbog sudskih procesa, političkih uvjerenja ili nešto treće kaže:

-Stvar je političkih principa, ja u sudske procese ne ulazim. Mi se razilazimo u svemu.

Komentirao je tri točke predizbornog programa Andra Vlahušića:

-On će tek vidjeti što ima 16. svibnja, kad’ prođe na izborima k’o bos po trnju.

Po pitanju broja mandata u Gradskom vijeću Vićan je kazao kako 20 godina u kontinuitetu nikada nisu pali ispod tri vijećnika, a ovoga puta očekuje puno više od tri. Što se tiče predstavljanja liste za izbore kazao je kako će to biti za nekoliko dana.

Vlahušić objavio kandidaturu: ja sam jedini nepobijeđeni gradonačelnik

FRANKOVIĆ O IZJAVAMA VLAHUŠIĆA: Sto puta izrečena laž nije istina

KOMENTAR: Odlazak Jadrana Barača: moralni čin i politička “naivnost”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić