29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 srpnja, 2021
NaslovnicaPolitikaVićan u ime DDS-a odbio sudjelovati u Mandatnom povjerenstvu, čini se bit...

Vićan u ime DDS-a odbio sudjelovati u Mandatnom povjerenstvu, čini se bit će oporba

Sastanak budućih gradskih vijećnika, ususret konstituirajućoj sjednici Vijeća, kratko je trajao, a kako saznajmo prvi ga je napustio Pero Vićan, koji je odbio sudjelovati u Mandatnom povjerenstvu. Čini se kako koalicije HDZ-a i DDS-a u Vijeću neće biti, što čini cijelu situaciju u najmanju ruku “zanimljivom” uz pitanje kako će HDZ i DUSTRA formirati većinu.

Kako saznajemo od sudionika sastanka,predsjednik Mandatnog odbora bit će Nikša Selmani iz stranke SJG, a činit će ga članovi triju stranaka koje su osvojile najviše mandata. To su HDZ, SJG i DDS. No kako smo već napisali, DDS je odbio sudjelovati, te će umjesto njih u Odboru sudjelovati SDP.

Sjednicu će voditi Blaž Pezo.

HDZ je stavio u mirovanje mandat nositeljice liste Zrinke Raguž, koja je ujedno i pročelnica te ne može obavljati nespojive dužnosti, te će umjesto nje u Vijeće ući Pero Milković, dok je DDS stavio u mirovanje mandate dvoje svojih vijećnika.

Na sastanku je predloženo da predsjednik GV bude iz HDZ-a, koji je osvojio najviše (7) mandaata, a potpredsjednici iz SJG i DDS-a, koji svaki imaju po tri vijećnička mandata. No, Vićan je to odbio.

Nazvali smo i Pera Vićana da nam potvrdi ili opovrgne ove informacije, ali nam se nije javio.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić