23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaVečeras u Dvoru: Mihaela Čuljak nastupa uz DSO i Pavla Zajceva

Večeras u Dvoru: Mihaela Čuljak nastupa uz DSO i Pavla Zajceva

Dubrovačka violončelistica iza koje su nastupi diljem Europe, Azije i SAD-a, Mihaela Čuljak, nastupit će kao solistica s Komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra večeras, 14. svibnja u atriju Kneževa dvora. Koncertom će ravnati Pavle Zajcev. Početak je zakazan u 21 sat. Na programu koncerta su Haydnov koncert za violončelo i orkestar u C duru te Dvořákova Serenada za gudače.

Hvaljeni i nagrađivani violončelist Pavle Zajcev od 2002.-2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (komorna glazba). Kao komorni glazbenik sudjelovao je na mnogim festivalima te surađivao sa umjetnicima kao što su Julian Rachlin, Mischa Maisky, Torleif Thedeen, Lawrence Power, Gordan Nikolić, Đuro Živković, Edin Karamazov, Pavao Mašić, Dmitrij Sinkovsky i dr. Od 2011. godine se sve više posvećuje dirigiranju. Surađivao je, među ostalim, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Samoborskim gudačima i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te nastupao s istaknutim umjetnicima. Studij dirigiranja upisao je 2017. u klasi Mladena Tarbuka i Tomislava Fačinija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.  Redovito snima za Hrvatsku radio-televiziju.

Violončelistica Mihaela Čuljak još kao mlada učenica Umjetničke škole Luke Sorkočevića osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Kao dobitnica stipendije Grada Dubrovnika niže uspjehe u Zagrebu, te maturira s najvišim ocjenama. Nakon mature, uz punu stipendiju započinje studij u Teksasu. Godine 2009. diplomira i 2011. magistrira summa cum laude na Sveučilištu Sjevernog Teksasa kao solo violončelistica u klasi prof. Elizabeth Morrow i prof. Nikole Ruževića. Uz navedene diplome, Mihaela se specijalizira i u “ranoj glazbi” u klasi prof. Lylea Nordstroma. Kao dobitnica titule “Dean’s List” pozvana je na Boston Early Music Festival, Neuberg an der Murz, TCU Cellofest, ASTA Convention, Upbeat Japan, i mnoge druge festivale. Mihaela Čuljak doktorira summa cum laude na Sveučilištu u Michiganu 2014. godine kao jedna od 1% najboljih studenata. Od 2016. godine zaposlena je na mjestu vođe violončela u Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

Dodatne informacije o kupnji i rezervaciji ulaznica dostupne su na brojeve 091 613 7314 i 417 110 te email sales@dso.hr, a građani kao i uvijek, mogu kupiti ulaznice po promotivnim cijenama.

FOTO: Miho Skvrce

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA