32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaVEČERAS ne propustite glazbeni doživljaj Renesansnog vrta i budite poput dubrovačke vlastele

VEČERAS ne propustite glazbeni doživljaj Renesansnog vrta i budite poput dubrovačke vlastele

Ovogodišnje izdanje projekta Renesansni vrt koji se ponedjeljkom izvodi u ljetnikovcu Bunić-Kaboga donosi suvremeno uprizorenje salonske izvedbe u pasticcio formi-popularnoj izvođačkoj praksi 18. stoljeća.

Tematski koncipiran program temelji se na ostavštini dubrovačke plemkinje Jelene Pozza Sorgo, jedne od prvih poznatih hrvatskih skladateljica.

Autorica projekta je pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge Sve ostalo je glazba uz koju u komornom ansamblu nastupaju sopranistica Marija Lešaja, flautistica Ines Ivanjek te violončelistica Nastasja Palčok. Za vodstvo po ljetnikovcu zadužen je Marojica Bijelić.

Svaka izvedba ovog projekta umjetnička je intervencija oživljavanja glazbe i prostora u kojem se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, a ovogodišnje izvedbe naslovljene Arcadia posjetiteljima će dočarati pastoralne i autentične ladanjske ambijente u kakvima su nekada uživala i dubrovačka vlastela.

Izvedba je na rasporedu večeras, 24. srpnja s početkom u 21 sat.

Za građane Republike Hrvatske osigurane su gratis ulaznice kao i posebno organiziran prijevoz do ljetnikovca pola sata prije izvedbe, uz obaveznu najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob +38598 873 122.

Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking u neposrednoj blizini ljetnikovca.

Ovaj projekt interpretacije baštine već desetu godinu zaredom osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba uz potporu Zaklade Caboga Stiftung, Grada Dubrovnika, TZ Grada Dubrovnika u suradnji s Dubrovačkom baštinom, i u produkciji agencije Event Lab.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA