14.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaKulturaVečer hrvatskih skladatelja uz praizvedbu djela Gordana Tudora

Večer hrvatskih skladatelja uz praizvedbu djela Gordana Tudora

U nastavku koncertne sezone Dubrovačkog simfonijskog orkestra, publiku očekuje večer hrvatskih skladatelja. Ovoga petka, 21. svibnja, Gudački komorni sastav DSO-a pod ravnanjem dirigenta Ivana Huta, izvest će Passacagliu za gudače Krsta Odaka i Sinfoniettu za gudački orkestar, op. 79 Borisa Papandopula, uz praizvedbu djela Lamento i Boogie nagrađivanog splitskog skladatelja Gordana Tudora. Početak koncerta je u 21 sat.

„Skladba Lamento i Boogie nastala je početkom 2021. godine i u stvari je dio diptiha koji je rezultat mog tadašnjeg intezivnog skladanja za gudače. Ova skladba je nastala kao nusprodukt, naime, bližio mi se rok za skladbu koju je Muzički Biennale Zagreb naručio od mene za Zagrebačke soliste pa sam skicirao razne ideje. 

Ideja sporog stavka, Lamenta, koji ima konstantan melodijski, harmonijski i dinamski rast te na njega “zalijepljeni” brzi Boogie, izuzetno (poli)ritmičan dio mi je otpočetka bila suvisla. Skicu skladbe sam odmah pokazao maestru Ivanu Hutu komu se ista dopala te je tako nastao Lamento i Boogie, na kraju i posvećen maestru Hutu i gudačima DSO-a.“ – kazao je skladatelj Gordan Tudor.

Dodatne informacije o kupnji i rezervaciji ulaznica dostupne su na brojeve 091 613 7314 i 417 110 te email sales@dso.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA