12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiVAŽNA OBAVIJEST IZ OB DUBROVNIK: Od 4. svibnja poseban režim rada, evo...

VAŽNA OBAVIJEST IZ OB DUBROVNIK: Od 4. svibnja poseban režim rada, evo kako i kada ćete moći na zakazane preglede

Sukladno mjerama reaktivacije bolničkog sustava u sklopu izlazne strategije RH za COVID-19 izdanih od strane HZJZ 29.04.2020.godine Opća bolnica Dubrovnik obavještava kako 04. svibnja 2020. g. započinju s radom specijalističke ambulante  u Poliklinici.

Pacijenti će biti kontaktiratiradi potvrde novih termina koji su točno precizirani. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze u Bolnicu dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt.

Za sve invazivne procedure i elektivne zahvate pacijenti moraju prethodno biti upućeni na testiranje na COVID-19 od strane obiteljskog liječnika.

Svi oni koji imaju termin za pregled u bolnicu ne trebaju dolaziti satima prije, dovoljno je 10 minuta ranije jer prije toga neće biti moguć ulazak u prostorije bolnice. Svi naručeni pacijenti  na ulazu u bolnicu će dobiti zaštitnu masku čije je nošenje obvezno, uz ostale mjere zaštite (alkoholno utrljavanje ruku, mjerenje tjelesne temperature i održavanje razmaka od dva metra).

Na glavnom ulazu bolnice bit će postavljen trijažni punkt na kojem će odgovorna osoba organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, što znači da nema ulaska bez poziva. Prilikom ulaska u prostor bolnice obvezna je dezinfekcija ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač. Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu COVID-19, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo dva pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno.

Pristup u Polikliniku, Odjel za labortorijsku dijagnostiku, Odjel za radiološku dijagnostiku, Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece omogućen je putem ULAZA 2, što je adekvatno obilježeno.

-Preporuka je naručivati se preko obiteljskog liječnika ili telefonski 431 600, 431 700.

Na snazi je i dalje zabrana posjeta hospitaliziranim pacijentima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA