33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUz Dan civilne zaštite održana edukacija za djecu DV Leptirić

Uz Dan civilne zaštite održana edukacija za djecu DV Leptirić

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite Grad Dubrovnik je, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, Službom civilne zaštite Dubrovnik, organizirao demonstraciju aktivnosti i opreme žurnih službi za djecu polaznike vrtića Leptirić iz Trstenog.

Svoj su im rad predstavili pripadnici HGSS-a, JVP Dubrovački vatrogasci, prometni redari Grada Dubrovnika te Crveni križ koji su prezentirali program “Ponašanje djece u katastrofama” i pružanje prve pomoći.

Ovu edukaciju, kazala je voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, provode već godinama, od najmlađih pa do srednjih škola, prilagođavaju je svakom uzrastu i njihovom predznanju i podučavaju ih sve ono što je za njih važno da znaju.

U ime Grada Dubrovnika u ovoj su aktivnosti sudjelovale i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin te pročelnica Upravnog odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča.

”Grad Dubrovnik prepoznaje rad žurnih službi te od 2017. godine osigurava značajna sredstva kako za poboljšanje uvjeta rada, ljudstvo, tako i u samo opremu te infrastrukturu. Prevencija i edukacija su ključne, a posebno edukacija najmlađih kako bi se razvila svijest te kako bi u slučaju neke ugroze bili što spremniji reagirati, a samim time i žurne službe funkcionalnije djelovati”, kazala je pročelnica Ivana Brnin.

Kada je riječ o opremi, među zadnjim značajnijim nabavkama Grada Dubrovnika za potrebe civilne zaštite bili su set seizmičkog uređaja s video kamerom za pretrage iz ruševina te šatori na napuhivanje. Ova vrijedna oprema nabavljena je kroz EU projekt E-CITIJENS u svrhu povećanja spremnosti i djelovanja u slučajevima prirodnih katastrofa, točnije u slučaju potresa. 

Sljedeći projekt Grada, kada je riječ o izgradnji infrastrukture,  je Vatrogasni dom Zaton, za koji je izrađena projektna dokumentacija, a ujedno su nedavno završeni i radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje ovog vatrogasnog doma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA