34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaUz čašicu eliksira s Marijom GrgurevićUz čašicu eliksira s Marijom Grgurević: moj rad u Dubrovniku je teška...

Uz čašicu eliksira s Marijom Grgurević: moj rad u Dubrovniku je teška duhovna disciplina za testiranje unutarnje snage

O energijama mjesta i putovanju za zvijezdama

Čini li vam se kad putujete da svako mjesto ima svoju posebnu energiju i kao da u vama budi nešto potpuno novo i drugačije od onoga kako sebe poznajete iz svakodnevnice? Ako ste negdje živjeli duže vrijeme, sjećate li se nekih aspekata sebe kojima sad kao da nemate pristupa?

Ja sam provela pola svog života na američkom kontinentu, a i putovala sam po svim kontinentima te selila jako puno. Prilično sam, nakon svih tih godina, sigurna da taj osjećaj uvjetovanosti mjestom nije samo subjektivni doživljaj novog konteksta.

Oduvijek se pitam do čega je to.  Proučavam međukulturalnu psihologiju, kulturološke razlike, energetske linije zemlje… učim sve redom što mi se otvori na tu temu jer me to beskrajno fascinira.

Nedavno sam tako naišla na jedan prilično uvjerljiv sistem odgovora.

Astrokartografija, poznata i kao astrogeografija, fascinantna je metoda koja kombinira astrologiju i geografiju kako bi objasnila kako različite lokacije na Zemlji utječu na naš život i zašto.

Kako Funkcionira Astrokartografija?

Astrokartografija koristi našu natalnu kartu – zvjezdanu mapu koja prikazuje položaje planeta u trenutku našeg rođenja – i projicira te položaje na mapu svijeta. Svaka planeta ima određenu energiju i utjecaj na različite aspekte našeg života. Na primjer, Sunce može simbolizirati vitalnost i uspjeh, dok Venera predstavlja ljubav i harmoniju.

Kada se položaji ovih planeta projiciraju na mapu svijeta, dobivamo linije koje pokazuju gdje na Zemlji te energije imaju najjači utjecaj. Ove linije mogu nam pomoći otkriti mjesta koja su posebno povoljna za određene aspekte našeg života.

Možemo otkriti gradove ili države gdje se osjećamo najzadovoljnije i gdje će naši prirodni talenti i energije najbolje doći do izražaja. Recimo, ako tražimo mjesto gdje ćemo najlakše napredovati u karijeri, linija naše Sunčeve energije može biti ključna, a ovisno o profesiji možda i linija Merkura ili Venere.

Ako planiramo odmor ili avanturističko putovanje, astrokartografija može nam pokazati gdje će nam zvijezde biti najnaklonjenije. Na primjer, linija Venere može ukazivati na mjesta gdje ćemo prirodno biti skloni uživanju, ljepoti i senzualnosti, dok će nam linija Neptuna dati čaroliju ulaženja u višu duhovnu realnost, a linija Urana lude i nepredviđene avanture koje će nam promijeniti život.

Holistički pristup zdravlju također uključuje razumijevanje kako različite lokacije utječu na naše emocionalno i mentalno stanje. Astrokartografija može nam pomoći uvidjeti benefite i izazove mjesta na kojem živimo, te pronaći okruženja koja podržavaju naš unutarnji rast i ravnotežu.

Moja astrografska karta

Za mene je, na primjer, Dubrovnik oduvijek bio kontradikcija, mjesto na kojem se iz nekog razloga nikad ne mogu u potpunosti opustiti i osjećati sigurno, bez obzira što mi je život tu podržan i blagoslovljen s puno toga. To je mjesto gdje sam doma, a ne osjećam se baš doma, i gdje me uvijek iznova vuče neki osjećaj obaveze i karmičkog duga.

Astrokartografija kaže da je ovo mjesto gdje moram dugo i uporno raditi unutar ograničavajućih struktura da bih vidjela uspjeh. Rad ovdje je kao teška duhovna disciplina za ojačavanje karaktera i testiranje unutarnje snage.  

Križanja linija Saturna, Urana i Kirona kažu da ću se tu susresti sa vrlo konzervativnim utjecajima koji ne prihvaćaju moja viđenja svijeta i prirode realnosti, te da mi je ovo prilika da se oslobodim hijerarhija, autoriteta i pogrešnih tradicionalnih uvjerenja koja su mi rođenjem nametnuta, i pronađem svoj autentični put i glas. Križanje Sunca i Kirona kaže da ću prirodno postati primjer za druge koji osjećaju slične evolucijske pritiske.

Zvuči poznato…? Vjerojatno se, ako redovno čitate moj blog, sad već smijete jer je to toliko očito.

Rečenica koja mi je u tom čitanju najviše dala misliti jest da ću se pod planetarnim utjecajima u Dubrovniku uvijek osjećati odvojenom od sebe. Sinulo mi je odjednom kako sam, kad sam prvi put stigla na tlo SAD-a, bila šokirana osjećajem snage i lakoće postojanja koji me je vrlo brzo tamo obuzeo i koji mi je upravljao životom kroz sve moje godine na tom kontinentu.

U kontekstu astrokartografije, bile su to najprije u Seattleu linije Venere i Marsa. To je križanje koje aktivira snagu, karizmu, lakoću i hrabrost za akciju. To je bilo vrijeme razlučivanja muškog i ženskog principa u sebi, te intenzivnog rada na odnosima.

Vrijeme kad sam otkrila u sebi snagu i sposobnost za leadership bilo je u Koloradu, kada me je „život“ stavio u razne rukovodeće uloge i otkrio mi da imam posebne talente u tom polju, ali i da sam sklona kretanju u akciju bez da vidim dugoročni plan i detalje. Kolorado je točno na mojoj liniji Marsa.

Nakon što sam pregledala sva mjesta na kojima sam provela dio svog života, zaključila sam da su sve linije na kojima sam živjela bile intenzivne karmičke linije pune prevrata i intenziteta, te da sam rijetko imala priliku na duži period doživjeti neke od “mekših” ugodnijih linija poput Jupitera ili Venere.

Tako od sad putujem upravo s tom svrhom… istražiti dijelove svijeta koji odgovaraju onim energijama koje želim pojačati ili razriješiti u sebi, te usput provjeriti ima li stvarno nešto korisno u toj tehnici.

Javim uskoro drži li išta od toga vodu.

Marija Grgurević je vlasnica holističkog fitness studija Elixir Vitae u Župi. Prije par godina ostavila je posao u event managementu i krenula je u podvig stvaranja jednog eksperimentalnog prostora za istraživanje nove paradigme života koji izlazi iz vlastitog kreativnog stvaranja i duhovnog rasta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA