31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUVALA LAPAD POSTAJE GRADILIŠTE: na mjestu restorana Hotela Adriatic niče hotel od...

UVALA LAPAD POSTAJE GRADILIŠTE: na mjestu restorana Hotela Adriatic niče hotel od 22 metra

Nakon što su u studenom prošle godine ishodovali lokacijsku dozvolu za Hotel Adriatic, Hoteli Maestral su ovih dana dobili i lokacijsku dozvolu za hotele Komodor i Vis, te restoran Hotela Adriatic. Hotel Komodor ide u rekonstrukciju, ostaje u istim “gabaritima”, ali mu se mijenja namjena, on će u budućnosti Maestralima služiti kao skladišni prostor. Restoran Hotela Adriatic i Vis se ruše i na njihovim mjestima se grade luksuzni hoteli s pet zvjezdica. Nove građevine će se vinuti skoro 22 metra u zrak, što je visina dopuštena prostornim planom, o čemu je bilo dosta riječi i u predizbornoj kampanji, budući su Hoteli Maestral, odnosno njihovi vlasnici i investitori izuzeti iz novih izmjena i dopuna GUP-a kojima je propisano smanjenje visine i katnosti. Dok su jedni smatrali da je to pogodovanje investitorima, gradska vlast je takav potez pravdala nemogućnošću izmjena uvjeta po kojima je izvršena prodaja Hotela Maestral, što je podrazumijevalo i visinu dozvoljenu GUP-om iz 2014.

Dakle, Hotel Komodor koji trenutačno ima 50 smještajnih jedinica, odnosno 95 kreveta, te je kategoriziran kao depadansa hotela kategorije tri zvjezdice, ide u rekonstrukciju i prenamjenu. Postojeća građevina se sastoji od suterena, prizemlja i dva kata, a trenutna visina Hotela Komodor je 12,87 metara. Planiranom rekonstrukcijom ukidaju se ugostiteljsko – turistički sadržaji predmetne građevine, odnosno ukidaju se smještajne jedinice, te građevina postaje prateća građevina tj. skladišni prostor u funkciji cijelog hotelskog kompleksa Hotela Maestral s ukupno 54 skladišna prostora. Katnost građevine i visina ostaju nepromijenjeni.

Postojeća građevina restorana hotela Adriatic koja se nalazi s donje strane Masarykova puta, će se ukloniti i na njegovom mjestu će se izgraditi hotel s pet zvjezdica skoro 22 metra visok, s vanjskim bazenom i natkrivenim vanjskim barom. Predmetna građevina sada ima funkciju restorana hotela Adriatic u kojoj se pružaju usluge pripreme hrane i prehrane, kapaciteta do 400 konzumnih mjesta u unutarnjem dijelu i do 200 konzumnih mjesta u vanjskom dijelu (terasi), te je zajedno sa smještajnim kapacitetima, kategoriziran u vrstu „Hotel“ kategorijom s dvije zvjezdice.

Postojeća građevina se sastoji od podruma, prizemlja i jednog kata, a nova građevina će imati šest nadzemnih etaža, te će se umjesto dosadašnjih 7,92 metra hotel vinuti u visinu do 21,95 metara. Novi hotel će biti kategoriziran s pet zvjezdica i imati će a-la-carte restoran s vanjskom terasom, kongresnu dvoranu, vanjski bazen s pratećim sunčalištem, tlocrtne površine od 119,23 m2 te natkriveni vanjski bar.

Osim restorana Hotela Adriatic ruši se i Hotel Vis koji se nalazi u produžetku. Postojeći Hotel Vis kategoriziran je s tri zvjezdice te ima ukupno 142 smještajne jedinice, odnosno smještajni kapacitet od ukupno 283 kreveta. Želja investitora Hotela Maestral d.d., a čiji je pak vlasnik tvrtka PND strategija koja je u rukama vlasnika Danka Ćorića, samozatajnog hercegovačkog poduzetnika često u medijima nazivanog “kraljem kladionica” je da i ovaj hotel postane hotel s pet zvjezdica.

Hotel Vis će “narasti” s dosadašnjih 15,74 metra na 21,92 metra, a imati će 159 smještajnih jedinica odnosno sveukupno 236 ležajeva. Osim toga planiran je a-la-carte restoran s vanjskom terasom, wellness i spa te unutarnji bazen, a kao i hotel Adriatic i Vis će imati vanjski bazen s pratećim sunčalištem.

Ukupni planirani kapacitet ugostiteljsko – turističke zone (T1) hotelskog kompleksa Hoteli Maestral iznosi 963 ležaja.

I visina Hotela Adriatic kao i hotela Visa dozvoljena je u planu za navedeno područje za koju su propisana urbana pravila 2.10. Uvala Lapad i Zvonimirovo šetalište u kojima je između ostaloga u točki 6. propisano da se u sklopu postojećeg kompleksa hotela Maestral kod rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih objekata primjenjuju sljedeći urbanistički parametri koji reguliraju gradnju osnovnih i pratećih građevina te iznose – maksimalni koeficijent izgrađenosti 0,6, maksimalni koeficijent iskorištenosti 4 te maksimalnu visinu objekata 22,0 m.

KREĆE REKONSTRUKCIJA HOTELA ADRIATIC U UVALI LAPAD: sve se ruši osim poslovnih prostora u suterenu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA