13.8 C
Dubrovnik
Subota, 26 studenoga, 2022
NaslovnicaVijestiKREĆE REKONSTRUKCIJA HOTELA ADRIATIC U UVALI LAPAD: sve se ruši osim poslovnih...

KREĆE REKONSTRUKCIJA HOTELA ADRIATIC U UVALI LAPAD: sve se ruši osim poslovnih prostora u suterenu

Hoteli Maestral dobili su lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju jednog od svojih hotela, točnije za Hotel Adriatic u Uvali Lapad, a uskoro bi, kako saznajemo iz službenih izvora trebala biti ishođena lokacijska za cijeli ostali kompleks. Rekonstrukcijom bi se “Adriatic” umjesto na dosadašnjih 18 metara, “vinuo” do visine od 22 metra, a umjesto dosadašnja tri kata, bilo bi ih pet. Nakon rekonstrukcije bi Hotel Adriatic umjesto dosadašnje dvije zvjezdice imao udobnost objekta s 4 zvjezdice. Prema lokacijskoj dozvoli, osim dijela suterena, sve ostalo se ruši.

Hoteli Maestral bili su posljednja velika hotelska kuća u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu, a u veljači 2019. potpisan je ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hotela Maestral tvrtki PND Strategija Danka Ćorića, osnivača i vlasnika kladionice Super Sport, u vrijednosti 153,5 milijuna kuna, kako je tada izvijestilo Ministarstvo državne imovine.

Lokacijska dozvola izdana je za rekonstrukciju građevine ugostiteljsko – turističke namjene Hotel Adriatic, 2.b skupine, na građevnoj čestici katastarske oznake čest. zem. 801/2 k.o. Gruž (stara izmjera), odnosno na k.č.zem. 1790/1 k.o. Dubrovnik (nova izmjera), prema idejnom projektu izrađenom od tvrtke TRAMES d.o.o. Dubrovnik.

Postojeći hotel Adriatic kategoriziran je u vrstu „Hotel“ kategorijom koja se označava s dvije zvjezdice, te ima 108 smještajnih jedinica, odnosno smještajni kapacitet od ukupno 224 kreveta.

Hotel se trenutno sastoji od suterena, prizemlja i tri kata, u suterenu se nalaze poslovni prostori koji se planiranom rekonstrukcijom zadržavaju, a preostali dio postojeće građevine se uklanja. Ukupna građevinska (bruto) površina građevine je 3.787,26 m2 , dok je visina postojeće građevine 18 metara.

Ono što se planira rekonstrukcijom ovoga hotela je kategorizacija s dvije na četiri zvjezdice, s ukupno 140 smještajnih jedinica, odnosno sveukupno 224 ležaja s pratećim sadržajima i poslovnim prostorima u suterenu građevine. Osim što se povećava broj smještajnih jedinica sa 108 na 140, hotel bi trebao trebao „narasti“ s tri kata na pet katova.  Tako bi rekonstrukcijom novi Hotel Adriatic imao suteren, prizemlje i pet katova.

Također, rekonstrukcijom bi suteren obuhvaćao postojeće poslovne prostore koji se zadržavaju, te nove prostore koji podrazumijevaju garažu s 14 garažno parkirališnih mjesta, od kojih su dva parkirališna mjesta predviđena za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, te gospodarski i pomoćni prateći prostori – garderobe osoblja, prostor za prijem kuhinjske robe sa prostorima skladišta, prostori domaćice sa praonicom rublja, servisni prostori (kotlovnica, prostorije za struju i sprinkler, radionica), te prostori horizontalnih i vertikalnih komunikacija (dizala i stubišta) za goste i osoblje.

U prizemlju bi bio smješten glavni ulaz u hotel, recepcija, dvorana za sastanke, sanitarni prostori za goste, lobby bar sa šankom i pomoćnim prostorima, sanitarni prostori za osoblje, kuhinja i pansionski restoran, te prostori horizontalnih i vertikalnih komunikacija (dizala i stubišta). Svaki kat od prva četiri, imao bi 29 smještajnih jedinica, dok bi peti kat imao 24 smještajne jedinice.

Na samom krovu hotela, koji bi bio ravni nalazio bi se otvoreni bazen s pratećim sadržajima kao što su sunčalište i šank.

Visina građevine njezinom rekonstrukcijom prema lokacijskoj dozvoli porasla bi s 18,01 metar na 21,99 metara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA