6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaLifestyleUsusret Sv. Nikoli "AP Revelin" pod zapovjedništvom Roberta Stahora pozdravio Grad

Ususret Sv. Nikoli “AP Revelin” pod zapovjedništvom Roberta Stahora pozdravio Grad

Dugi tonovi brodske sirene koji su oko 14 sati dopirali s mora, bili su glasniji i od vjetra i od kiše. To su se javili naši pomorci, koji su uoči sutrašnjeg blagdana sv. Nikole pozdravili svoj Grad.

Brod Atlantske plovidbe m/b AP Revelin, pod zapovjedništvom kapetana, Dubrovčanina Roberta Stahora, danas je skrenuvši sa svoje redovne rute iz Rijeke prema Kalinjingradu u Rusiji, prošao uz Petku, Goricu, Danče, uz gradske zidine i Lokrum pozdravljajući svoj Grad. Osim kapetana Stahora na ovom brodu plove i Dubrovčani: prvi časnik Lujo Šoletić, drugi časnik Antun Staničić i treći časnik Dinko Tentor. Uz njih na brodu plove i vođa palube Zdravko Galov iz Metkovića te električar Josip Cetinić iz Vela Luke. Uz nabrojene su još dva vježbenika palube Adriano Darer i Ivo Borovina, upravitelj stroja Hrvoje Mostahinić i kuhar Drago Kalinić.

Lujo Šoletić, Roberto Stahor, Antun Staničić i Dinko Trentor

Prema starom dobrom običaju brod je pozdravio sirenom, a pomorcima su odzdravila dubrovačka zvona i časne sestre Dančarice. Na Boninovu se okupila obitelj Staničić, kako bi pozdravila svoga Antuna, a njegov otac Branko s bijelim je linculom poslao dobre želje sinu i posadi broda.

Posada AP Revelin poslala nam je poruku. Čestitali su Svetoga Nikolu i Dan branitelja svim Dubrovčanima, sa željom da svima nadolazeći božićni blagdani prođu u dobrom duhu.

Pomorcima na brodu Revelin želimo mirno more i neka ih sveti Nikola i sveti Vlaho čuvaju.

FOTO/VIDEO: Damir Belin, Katarina Staničić i posada AP Revelin

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]