9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaPolitikaUSUSRET KONSTITUIRAJUĆOJ SJEDNICI: e, Roko,Roko!

USUSRET KONSTITUIRAJUĆOJ SJEDNICI: e, Roko,Roko!

Sutra, u utorak, s početkom u 11 sati će se održati konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, s dnevnim redom koji je dostavljen novoizabranim vijećnicima sa stranačkih i nezavisnih lista na proteklim lokalnim izborima, te objavljen na stranicama Grada.

Sjednica će se moći pratiti UŽIVO na našoj internetskoj televiziji.

Zbog šarolikog sastava Gradskog vijeća, s nestrpljenjem se čeka tijek sjednice i ishod pregovaranja i dogovaranja za većinu od 11 vijećnika. U međuvremenu, Ivica Roko, nositelj nezavisne liste sa osvojena dva mandata se, čini se, silno angažirao u proučavanju svih svojih zakonskih mogućnosti koje mu se nude kao vijećniku, pa je poslao priopćenje u kojemu traži nadopunu sutrašnjeg dnevnog reda. I ne samo to, Roko ima već i vijećnička pitanja koja su sročena na način neobično nalik na stil i preciznost Igora Legaza, no to ostaje samo u sferi dojma, jer nema nikakve službene poveznice između vijećnika i aktiviste. U priopćenju se spominje i ime vijećnice Petre Marčinko (Srđ je Grad) u ulozi predsjednice Gradskog vijeća, bez ikakvog obrazloženja otkud takva ideja i na čemu je utemeljena. Njen odgovor na to nije trebalo dugo čekati, donosimo ga pri kraju teksta.

Naime, u priopćenju koje potpisuje Ivica Roko, stoji ovako:

Prijedlog za dopunu dnevnog reda 

Na temelju st. 2. čl. 81. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, predlažem da se dnevni red sjednice Gradskog vijeća, koja je sazvana za 15.06.2021., dopuni točkom “10. Vijećnička pitanja”.

Razlozi:
Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja je zakazana za 15.06.2021., nije isključivo konstituirajuća, što se vidi iz 9. točke dnevnog reda.

Nepolitička građanska “Lista br. 7” smatra da je za građane mnogo važnija točka “vijećnička pitanja”, nego odluka o izboru gospođe Ivane Medo Bogdanović za ravnateljicu “Dubrovačkih ljetnih igara”, odnosno odluka o izboru gospođice Petre Marčinko za predsjednicu Gradskog vijeća. 

Ako predložena dopuna dnevnog reda bude prihvaćena, onda se najavljuju sljedeća pitanja gradonačelniku, budući da je on javno  pozvao vijećnike na konstruktivnu “programsku suradnju”.
………….
PITANJA 

[1] Namjerava li gradonačelnik za narednu sjednicu GV pripremiti tekst deklaracije o rekonstrukciji kule Ribarnice, o rekonstrukciji luže na Ponti, o rekonstrukciji Krstionice, o (djelomičnoj) rekonstrukciji kule Sv. Luke?

[2] Namjerava li gradonačelnik za narednu sjednicu GV pripremiti prijedlog izmjena članaka 164. i 165. Odluke o komunalnom redu, tako da se svakog radnog dana od 5:00 (u turističkoj sezoni od 4:00) do 9:00, karićima može obavljati opskrba unutar Grada?
[3] Namjerava li gradonačelnik odmah uputiti molbu Gimnaziji Dubrovnik da otvori raštio od napuštenog (zapuštenog)  igrališta za mali nogomet  (raštio je zavaren, a nalazi se iznad skala kod ulaza u ambulantu na Pločama)?

[4] Namjerava li gradonačelnik odmah uputiti zahtjeve  “Vrtlaru” da se kod klupa ispred Kompasa i kod kioska  pokraj pošte Lapad, zasade (ukupno dvije) masline (oblice), te da se u Sv. Jakovu, na kupalištu Biskupija, pregledaju stanja pinja? Sudeći po krošnjama, izgleda da se 2 pinja ne mogu spasiti, ali se mogu nadomjestiti sadnicama pinja.

[5] Namjerava li gradonačelnik uputiti zahtjeve “Vodovodu” da odmah ukloni oba raštila s makadamskog puta u Gornjem Obuljenu, te da Gradskom vijeću dostavi detaljnu kartu, na kojoj bi bila prikazana sva mjesta “ulijevanja” oborinskih tekućina u kolektor fekalne odvodnje, koji je proveden šetalištem Nika i Meda Pucića? Neslužbeno, “Vodovod” je “otkrio” nekoliko takvih priključaka pokraj  hotela tvrtki “Valamar” i  “Importanne Resort”.

[6] Namjerava li gradonačelnik odmah zatražiti od Županijske lučke uprave, popis svih korisnika vezova za barke na području Grada Dubrovnika, osobito u Gruškom akvatoriju (s naznakama registracija svake barke i detaljne pripadajuće karte svakog veza)?

NAPOMENA

S obzirom da “Lista br. 7” ima pravo na 4 vijećnička pitanja, mole se ostali vijećnici da nam napišu koja pitanja bi oni htjeli “preuzeti” ili ih žele postaviti (kako bi se izbjeglo “preduplavanje”).

Priopćenje je popraćeno s nizom fotografija i potpisom Ivice Roka.

Na svom fb profilu se oglasila vijećnica Petra Marčinko iz stranke Srđ je Grad. Posve je jasna:

Ono kad se ideš predstaviti kao konstruktivni dionik procesa, ali ti je ipak ego na prvom mjestu pa moraš dezinformacijom i gaženjem preko drugih. Da ne ulazimo previše u sadržaj prijedloga i to jesu li neki od njih utemeljeni, usuglašeni javnom raspravom, provedivi i prikladni protokolu i razini odlučivanja na koju se adresiraju, možda samo ovo: političke poene skupljajte preko vlastitih, ne tuđih leđa. To je teže, ali ispravno. Disclaimer: Valjda smo do sad shvatili da će potpis Ivica Roko biti više zajednički nazivnik mnogih autora nego njega samog. Potpisati se svojim imenom je isto teže. Isto je i ispravno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić