26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleUSKRS U PRIMORJU - Uživajte ovog vikenda u mirisima i tradiciji Gornjih...

USKRS U PRIMORJU – Uživajte ovog vikenda u mirisima i tradiciji Gornjih sela

Nadolazećeg vikenda, na Mali Uskrs održat će se manifestacija „Uskrs u Primorju 2023.“ Kako je prethodno najavljeno, bogati program obuhvatit će glazbene nastupe, tradicionalne seoske igre, pješačenje do jezera kao i brojna druga događanja koja započinju ove subote 15. travnja u poslijepodnevnim satima.  

Pješačke ture ”Putevima naših predaka” obilježit će početak osmog izdanja Uskrsa u Primorju, prva je Osojnik – Ljubač, duga 4 kilometra, a druga ”oraška” od Vrtova sunca do atrakcije akumulacijskog jezera te povratak i susret ispod platana, duga oko 2 i pol kilometra. Obje kreću u 13 sati, uz stručno vodstvo, a potrebno se prethodno prijaviti, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr. Osiguran je i besplatni prijevoz autobusima Libertasa, s polaskom s Pila u 12:30 sati, uz zaustavljanje na stanicama Tommy, Robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica.

Tko želi naučiti plesti pomice i pengati jaja radionica će biti organizirana u subotu, od 15 do 18 sati u Ljupču, ispred Doma. Tu će se moći kupiti i domaći autohtoni proizvodi lokalnih OPG-ova, poput poma, pinica, penganih jaja, meda, ulja, vina, povrća, rogača, džemova, prirodnih melema, sadnica te  prigodni uskrsni ukrasi Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’.  I za ovo događanje organiziran je besplatni prijevoz autobusima Libertasa, s polaskom u 14:30 sati s Pila i u 18:00 povratak s Ljupča nazad.

Ljubač će u subotu popodne odzvanjati glazbom, od onih najmlađih iz KUD-a ”Marko Marojica” Župa Dubrovačka i KUD-a ”Sveti Juraj” Osojnik do Ženskog vokalnog ansambla VALDINOCE Orašac, Trija Estam, Limene glazbe Zaton i DJ-a Vjeverice.

Drugog dana, u nedjelju 16. travnja, u 15 sati na Osojniku počinju seoske igre za djecu, žene i muškarce. Sposobnost i snaga moći će se okušati u tradicionalnim igrama poput trčanja u vrećama, nošenja jaja na kuhači, potezanja konopa, a sve uz pratnju DJ-a Vjeverice. Ekipe za natjecanje trebaju se prijaviti na mob: 098 166 6290. Dodjela nagrada je u 17 sati, nakon čega slijedi koncert grupe Viva. Besplatni prijevoz autobusima Libertasa organiziran je u 14:30 sati s Pila i u 19:00 povratak s Osojnika prema Pilama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA