28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUskoro energetska obnova vatrogasnog doma u Pločama

Uskoro energetska obnova vatrogasnog doma u Pločama

Gradu Ploče odobrena su bespovratna sredstva za energetsku obnovu vatrogasnog doma u Pločama u iznosu od 279.698,05 eura. Provedbom projekta toplinski će se izolirati zidovi i krov, zamijeniti vanjska stolarija, ugraditi dizalica topline i fotonaponska elektrana snage 13.2 kW te modernizirati zastarjela rasvjeta energetski učinkovitijom LED rasvjetom.

Obnova vatrogasnog doma omogućit će značajne do uštede toplinske energije za grijanje od 82,11%. Naime, godišnja potrebna toplinska energija za grijanje prije energetske obnove iznosi 49.591,26 kWh, a nakon provedbe projekta iznosit će tek 8.871,35 kWh, što će rezultirati smanjenjem potrošnje toplinske energije 40.719,91 kWh godišnje, ali i značajnim smanjenjem emisije CO2.

Očekivani energetski razred nakon obnove je A+. Sredstva za energetsku obnovu su odobrena iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kroz koji se financira energetska obnova zgrada javnog sekora.

„Realizacijom projekta energetske obnove i korištenjem obnovljivih izvora energije, odnosno energije sunca putem fotonaponske elektrane uvelike će se doprinijeti uštedi novčanih sredstava smanjenjem troškova električne energije, omogućit će se adekvatni uvjeti za rad vatrogasnog društva i njegovih zaposlenika, unaprijediti sustav zaštite i spašavanja na području Grada Ploča i okolnih naselja te otvoriti mogućnost ulaganja ušteđenih financijskih sredstava u unaprjeđenje poslovanja JVP-a“, istaknuli su iz Gradske uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA