34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaUSKOK sumnja da su se četvorica Dubrovčana udružila s ciljem osvete, a...

USKOK sumnja da su se četvorica Dubrovčana udružila s ciljem osvete, a zbog dodjele koncesije na pomorskom dobru na Peskariji

USKOK je, na temelju rezultata istrage Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku te kaznene prijave PU dubrovačko-neretvanske preuzeo predmet od Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku i donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (2000., 1987., 1988., 1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su II. i III. okrivljeni, u razdoblju od prosinca 2022. godine do 11. siječnja 2023. na dubrovačkom području, povezali u zajedničko djelovanje IV. okrivljenim, a njegovim posredstvom i I. okrivljenim, s nakanom da se osvete dvojici muškaraca zbog sukoba oko dodjele koncesije na pomorskom dobru u Staroj gradskoj luci u Dubrovniku, a kako bi oni uslijed zastrašivanja i uništenja imovine odustali od natječaja za dodjelu te koncesije.

U tu svrhu razradili su plan da zapale osobna vozila kojima se koristi jedan muškarac i oštete ugostiteljski objekt drugog muškarca, znajući pritom da se požar može proširiti te ugroziti druga vozila i obližnje zgrade, kao i zdravlje i živote stanara u tim zgradama i u ugostiteljskom objektu.

Unatoč tome, II. i III. okrivljeni su naložili IV. okrivljenom da razbije i uništi ugostiteljski objekt te pronađe osobu koja će zapaliti osobna vozila. Sukladno nalogu, IV. okrivljeni je iz pištolja ispalio četiri metka u ugostiteljski objekt, uslijed čega je razbijeno vanjsko staklo tog objekta.

Potom je IV. okrivljeni, nakon što mu je I. okrivljeni pokazao gdje su parkirana vozila koje treba zapaliti, zatražio od njega da ih zapali te mu je zauzvrat obećao otpisati dugovanje od 3.981,68 eura. Postupajući po tom traženju, I. okr. se 11. siječnja 2023. dovezao motociklom bez registarske oznake do parkiranih vozila te je zapalio jedno od njih uslijed čega je na vozilu nastala šteta u iznosu od 160.000,00 eura. Samo zahvaljujući brzoj reakciji stanara ulice u kojoj se vozilo nalazilo nisu zapaljena i obližnja vozila pa se vatra nije proširila na okolne zgrade niti su bili ugroženi životi njihovih stanara.

PODMETNUT POŽAR Izgorio Mercedes u Solitudu

Na prijedlog USKOK-a, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor protiv trojice okrivljenika. Osumnjičeni 34-godišnjak koji je bio posrednik već se nalazi u zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga

Uhićeni nalogodavci paljevine luksuznog automobila u Dubrovniku

FOTO: Arhiva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA