23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleUPOZNAJTE SE S PRIRODNIM I POVIJESNIM BOGATSTVOM U nedjelju treća vođena pješačka...

UPOZNAJTE SE S PRIRODNIM I POVIJESNIM BOGATSTVOM U nedjelju treća vođena pješačka tura kroz Konavle

U okviru ovogodišnjeg “Proljeća u Konavlima” i novog projekta “Konavle hike” Agroturizam Konavle u nedjelju, 14. lipnja 2020. godine, organizira vođenu pješačku turu Lovorno-Tušići-Lovorno sa željom da se svi zainteresirani kroz pješačenje i rekreaciju upoznaju s prirodnim i povijesnim bogatstvom Konavala kao i s djelom agroturističke ponude koja im je možda još uvijek nepoznata.

Okupljanje sudionika predviđeno je u kušaonici Vodopić vina u Lovorom u 15:00 sati. Nakon dobrodošlice domaćina pješači se do Izletišta Mlin gdje će se posjetiti mlin i stupa obitelji Đivanović. Uz priču na lokalitetu crkve sv. Ivana ruta se nastavlja Napoleonskom cestom i stazom kroz polje sve do Etnozbirke Bokarica u Tušićima, te kušaonice vina OPG Nikša Bratoš. Pri povratku na polaznu točku prolazi se i preko rijeke Ljute u dužini od 15 metara i dubini od 10-30 centimetara.


Dužina rute je 11.6 km, bez većih uspona, pretežito se stazama prolazi kroz šumu i polje te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjima trajati do 20:00 sati. Iz Agroturizma Konavle preporučuju sudionicima nošenje prikladne sportske odjeće i obuće, zaštitu od sunca te vodu. Također, pozivaju sve da dođete s prijateljima i obitelji i zapješačite s njima. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike.

Na drugoj pješačkoj turi Drvenik – Mihanići – Drvenik održanoj prošlu nedjelju u organizaciji Agroturizma Konavle okupilo se više od 250 sudionika. Na osam i po kilometara dugu rutu krenulo se od vinarije Botaro prema Izletištu Ivankovi dalje Ćirovom stazom do sela Mihanići i OPG Letunić, posjetila se stara vodoopskrbna pumpa i vinarija Miljas te se stiglo do polazne točke. Uz zaustavljanja i osvježenja tura je trajala četiri sata.

Vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta „Konavle hike” kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. Projektom „Konavle hike” Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala, organiziraju se pješačke ture, a za vikend 20. i 21. lipnja u suradnji s BK Konavle organizirat će biciklistički vikend.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA