13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 5 prosinca, 2021
NaslovnicaPolitikaUNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u: u Pločama kandidat odustao, Župa i Konavle bez...

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u: u Pločama kandidat odustao, Župa i Konavle bez promjene u vodstvu

Održani su unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici na kojima su članovi stranke, po načelu jedan član-jedan glas, birali vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija.

Za novog predsjednika HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije izabran je Blaž Pezo, za potpredsjednike Joško Cebalo, Đuro Lonza, Roberto Krile i Dalibor Milan.

Uz županijsko predsjedništvo, članovi Hrvatske demokratske zajednice birali su vodstva u ukupno 21 općinskoj i gradskoj organizaciji, a kako su izvještavali mediji, kao posebnost izbora pokazala se organizacija HDZ-a u Pločama, gdje članovi nisu imali prigodu izabrati predsjednika jer se Krešimir Šunjić, jedini kandidat za tu funkciju, dva dana prije izbora povukao iz utrke.

Za predsjednika GO HDZ-a Dubrovnik je izabran Mato Franković, Korčule Andrija Fabris, Metkovića Dalibor Milan, a Opuzena Ivan Vodanović.

Što se tiče općinskih organizacija, u Konavlima će i sljedeće četiri godine na čelu HDZ-a biti Ivo Simović, u Župi dubrovačkoj Lovorko Klešković, a u Dubrovačkom primorju Nikola Knežić.

Za predsjednika OO HDZ-a Slivno izabran je Smiljan Mustapić, Kule Norinske Nikola Batinović,  Pojezerja Borislav Dominiković, a Zažablja Maja Vrnoga.

Stonsku općinsku organizaciju sljedeće četiri godine vodit će Frano Vlašić, u Janjini predsjednik ostaje Vlatko Mratović, u Trpnju je izabran Tonči Jelaš, a u Orebiću Tomislav Ančić.

Članovi HDZ-a općine Mljet za predsjednika su izabrali Điva Marketa, a u općini Lastovo Anitu Jančić Lešić. Anto Bezek izabran je na čelo općinske organizacije Lumbarda, Miroslav Pecotić u Smokvici, Franciska Jurišić Bačić u Blatu, a Tatjana Vučetić u Veloj Luci.

Predsjedništvo županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije ovim putem ističe kako će nastaviti kontinuirano raditi na poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana, ali i nastaviti preuzimati odgovornost na našu najjužniju i najljepšu hrvatsku županiju. Hrvatska demokratska zajednica i svi njeni članovi pokazali su kako znaju prepoznati kvalitetne projekte i programe, kako znaju marljivo i vrijedno provoditi značajne investicije te uvijek biti tu za svakog pojedinca. Takav rad prethodnog, ali i novoizabranog vodstva će se nastaviti jer naši sugrađani i svi članovi to su prepoznali i nagradili na zadnjim lokalnim izborima na kojima je Hrvatska demokratska zajednica pokazala i dokazala kako je najjača politička opcija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Novoizabrano vodstvo HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i ovim putem zahvaljuje svim članovima koji su danas izašli na birališta na ukazanom povjerenju koje zasigurno neće biti iznevjereno – stoji u priopćenju  ŽO HDZ-a  Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić