29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUNIDU MENGA Besplatne menstrualne potrepštine za studentice na Sveučilištu u Dubrovniku

UNIDU MENGA Besplatne menstrualne potrepštine za studentice na Sveučilištu u Dubrovniku

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku započinje provedbu projekta “UNIDU MENGA” kojim se osiguravaju besplatne menstrualne potrepštine za studentice.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti menstrualnog zdravlja žena, ukloniti sram i stigmu oko pojma menstruacije te osigurati besplatne potrepštine.

Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta; u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41), zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7), sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4 te u Studentskom domu.

Projekt se nastavlja predavanjem o važnosti menstrualnog zdravlja koje će održati specijalizantica ginekologije i opstetricije dr. med. Petra Kojan u Studentskom domu, četvrtak 12. svibnja 2022. u 16:30 sati.

Dubrovački Studentski zbor ovim uključuje Sveučilište u Dubrovniku u nacionalni projekt kojeg slijede i ostala sveučilišta u Hrvatskoj kako bi osigurala higijenske potrepštine te kako bi podigli razinu osviještenosti i razinu menstrualnog znanja.

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku također želi potaknuti lokalnu i regionalnu samoupravu na slične poteze u odgojno-obrazovnim institucijama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA