32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleUmjetnici u javnom prostoru Grada

Umjetnici u javnom prostoru Grada

Subotnje prijepodne zaljubljenici u umjetnost i Grad iskoristili su za šetnju gradom uz stručno vodstvo kustosice Jelene Tamindžije, ujedno i licencirane vodičke.

Prvo je to stručno vodstvo pod nazivom “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru”, koje Umjetnička galerija Dubrovnik organizira u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala.

Vođenja uključuju razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli.

Vodstvo uključuje: Atelje Đuro Pulitika, Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu, Rendićev kip Ivana Gundulića i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraje Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiraciju umjetnicima, a završava u Pilama projektom Meštrovićeve transformacije Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Sljedeće vodstvo planirano je za subotu, 19. prosinca u 10 sati, a posjetitelji se sastaju ispred katedrale.

FOTO: Miho Skvrce

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA