Nedjelja, 7 ožujka, 2021
Naslovnica Kultura Uključite se i vi: Darujmo i sačuvajmo Držića!

Uključite se i vi: Darujmo i sačuvajmo Držića!

Dom Marina Držića pokreće novu projektnu aktivnost Darujmo i sačuvajmo Držića – DAR(SA) s ciljem unapređenja komunikacije s korisnicima i obogaćivanja svog fundusa. Sve ljude dobre volje koji posjeduju građu, na bilo koji način vezanu uz Marina Držića, a voljni su je darovati, pozivaju da svojom donacijom obogate fundus Držićevog doma.

Ustanova Dom Marina Držića teži postati znanstveno istraživački centar za proučavanje lika i djela najvećeg hrvatskog komediografa, mjesto svojevrsnog spomenika renesansnom piscu, mjesto u kojem će se svaki posjetitelj vremenski vratiti u renesansu i osjetiti život tadašnjeg Dubrovnika.

“Vjerujemo kako se u mnogim kućama čuvaju knjige, fotografije i plakati predstava, djela likovne i primijenjene umjetnosti, a možda i neki predmeti do sada nepoznati javnosti vezani uz njegov život i djelo.

Svi predmeti će biti evidentirani s podacima o donatoru, te obrađeni i pravilno uskladišteni. Dom Marina Držića će na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama objavljivati pristigle donacije, a planirano je i da se dio prikupljenih predmeta prezentira kroz neku buduću izložbu”, napominju iz DMD-a.

Donirati možete:

– tiskana izdanja djela Marina Držića (na raznim jezicima)
– kazališnu građu: plakate, programske knjižice, fotografije, originalne kostime i rekvizite, snimke Držićevih predstava i sl.
– likovna i djela primijenjene umjetnosti inspirirana Marinom Držićem
– predmete iz razdoblja renesanse ili njihove replike
– znanstvene i stručne radove koji se bave Marinom Držićem
– novinske članke, feljtone, kritike, intervjue i sl. vezane uz Marina Držića
– ostalu građu koja ima veze s Marinom Držićem (digitalne preslike, dijapozitivi, snimke, suveniri, razglednice i sl.)

-Pretražite vaše škafetine, kredence i šufite te nam se javite putem društvenih mreža Doma Marina Držića, na našu e-mail adresu: ured@muzej-marindrzic.eu, ili na broj telefona 020/ 204-482 Veselimo se Vašim donacijama!, poručuju iz Doma Marina Držića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić