24 C
Dubrovnik
Naslovnica Vijesti Uklanja se bespravno izgrađen objekt na pomorskom dobru u Obodu

Uklanja se bespravno izgrađen objekt na pomorskom dobru u Obodu

U Obodu, točnije u Čistoj luci počelo je uklanjanje nelegalnog objekta na pomorskom dobru na česticama 770/2 i 749/2 k.o. Obod.

Vlasnici ovih čestica Ilija Dugandžić i Božo Banović su lokacijsku dozvolu za gradnju sjevernog djela objekta dobili još 2003. godine, a u medijima je gradnja ove građevine odjeknula 2015. godine, prilikom okršaja između obitelji Vidak (susjeda) i investitora Ilije Dugandžića.

Vidakovi su 2015. tvrdili kako investitor objekt gradi mimo građevinske dozvole, na pomorskom dobru, a tada je to utvrdila i  građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva te je naredila zatvaranje gradilišta.

Čestica 749/2 i dalje je u vlasništvu obitelji Banović, dok je Dugančić 2016. svoju česticu 770/2 prodao tvrtki MC Construction, koja se zadužila kod Agram banke za 2,5 milijuna eura, stavivši u hipoteku ovo zemljište. Trenutni vlasnik parcele je Kreditna banka Zagreb, sljednica Agram banke koja se slijedom hipoteke uknjižila na zemljište.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KRATKI REZOVI – FESTIVALSKO IZDANJE: Laureati Dana hrvatskog filma, frankofoni filmovi

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na 29. izdanje Dana hrvatskog filma koji su završili dodijelom nagrada najbojim novim domaćim kratkim...

KRATKI REZOVI: “Mater”, “Mulan”, 15. Trash Film Festival …

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na film "Mater" - naslov najboljega filma regije na beogradskom FESTu, nagrada za najbolju glumicu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić