30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleUčenici u posjetu Općini Župa dubrovačka

Učenici u posjetu Općini Župa dubrovačka

Učenici 2. a razreda Osnovne škole Župa dubrovačka predvođeni svojom učiteljicom Renatom Pavlin i asistenticom Anom Ljubimir danas su posjetili Općinu Župa dubrovačka kako bi se upoznali sa djelovanjem ove institucije.

-U sklopu projekta “Svaki tjedan roditelj jedan“ učenici su se na zanimljiv način upoznali sa zanimanjem komunalnog redara i voditelja društvenih djelatnosti , a koje su im u velikoj vijećnici  predočili Ivin tata Igor i Ivičina mama Katarina.  Mama Katarina ih je kroz priču i prezentaciju upoznala sa ljepotama župskog kraja i društvenim djelatostima koje obavlja , a tata Igor prezentirao je svoj nimalo lak posao. Svakodnevno brinuti o čistoći i urednosti naše Župe, te rješavati mnogobrojne situacije na terenu često je i stresan posao.

Djeca su postavljala zanimljiva pitanja, te napisali i svoje prijedloge  i ideje za poboljšanje života i rada u našem mjestu.  Tako su predložili da se napravi vodeni park za djecu na plaži, da se napravi igralište u dvorištu škole i klizalište u sklopu župskog adventa. Bilo je i ozbiljnijih prijedloga kao što su popravak hotela u Kuparima, pomoć bolesnoj djeci i uklanjanje pasa sa školskog dvorišta.

Nakon posjata Općini učenici su obišli mjesto u kojem žive, istraživali njegove posebnosti kao i obilježja primorskog zavičaja kojeg trenutno obrađuju.

Za njih je ovo bio nastavni dan u kojem su mnogo toga naučili na praktičan način, lijepo se podružili uživajući u ugodnom vremenu i ljepotama našeg kraja, stoji u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA