20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVijestiUčenici Pomorsko-tehničke škole osvojili dva prva i jedno treće mjesto na 1....

Učenici Pomorsko-tehničke škole osvojili dva prva i jedno treće mjesto na 1. Europskom talent festivalu robotike

U organizaciji ETC Hrvatska te Centra izvrsnosti za nove tehnologije – Program za robotiku, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u subotu, 29.veljače u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu održao se 1. Europski talent festival robotike „Robostart – igrom do znanja”.

Na 1. Europskom talent festivalu robotike je nastupilo preko 200 učenika u pratnji 50 mentora iz 9 hrvatskih županija. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se u 4 kategorije: RoboBowling, Rescue Line, Soccer LightWeight 1 na 1 i Remote Controlled Soccer. Osim natjecateljskog dijela programa birao se i najbolji robot i najljepši plakat, te su se održala zanimljiva predavanja i radionice.

Grad Dubrovnik i Dubrovačku–neretvansku županiju predstavljali su učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik u kategorijama Soccer LightWeight 1 na 1 i Remote Controlled Soccer, s mentoricom Dalijom Milić Kralj.

U kategoriji Remote Controlled Soccer ekipa u sastavu Đino Filippi, Nikola Lučić i Patrik Laštro su osvojili prvo mjesto. U kategoriji Soccer LightWeight 1 na 1 Patrik Kralj je osvojio 5. mjesto, nakon što je u četvrtfinalu ispao od dvostrukog svjetskog prvaka.

Nikola Handabaka u istoj kategoriji je osvojio deveto mjesto. U kategoriji super timova Nikola Handabaka je osvojio prvo mjesto, a Patrik Kralj treće mjesto.

Učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik su imali potporu i podršku za sudjelovanje na 1. Europskom talentu festivalu robotike „Robostart – igrom do znanja” od Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA