33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaUčenici OŠ Antun Masle upoznali su književni opus Marina Držića

Učenici OŠ Antun Masle upoznali su književni opus Marina Držića

Dom Marina Držića započeo je s drugim ciklusom projekta Gdje je tezoro? Komedija Skup – upoznavanje s opusom Marina Držića u kojem se učenicima viših razreda osnovnih škola kroz analizu i interpretaciju odabranih ulomaka približava djelo našeg Dubrovčanina i velikog hrvatskog komediografa Marina Držića.

Drugi ciklus projekta započeo je u OŠ Antuna Masle u Orašcu u 6b i 7b razredu. Radionice su izvodile izv. prof. dr. sc. Katja Bakija sa Sveučilišta u Dubrovniku i profesorica hrvatskog jezika Marija Konsuo.

Radionica je osmišljena i realizirana u svrhu približavanja života i djela Marina Držića mlađoj čitateljskoj publici, tj. učenicima viših razreda osnovnih škola i ujedno kao poticaj za čitanje i razvijanje čitateljskih kompetencija te kao prilika za upoznavanje Držićevog bogatog i raznorodnog književnog opusa. Učenici šestih i sedmih razreda kroz interaktivnu nastavu i rad u grupama imaju priliku čitati i analizirati odabrane fragmente Držićeve komedije Skup preko kojih se ujedno i upoznaju s Držićevim svevremenskim idejama.

Radionicom se nastoji potaknuti stvaranje nove angažirane čitateljske publike, razviti svijest o književnoj vrijednosti djela Marina Držića i istovremeno afirmirati dubrovačku i hrvatsku književnu i kulturnu baštinu. Stoga je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić kao poticaj za čitanje djela našeg velikog komediografa OŠ Antuna Masle darovao s primjercima cjelovitog strip izdanja Novele od Stanca.

Drugi ciklus projekta održat će se, osim u OŠ Antuna Masle – Orašac, i u OŠ Lapad te OŠ Marina Getaldića. 


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA