29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUčenice TUŠ donose nagrade s Državnog natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills 2023.

Učenice TUŠ donose nagrade s Državnog natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills 2023.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja u Zagrebu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. Natjecanje je prepoznato na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja s ciljem poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom Državnom natjecanju WorldSkills Croatiaučenici osnovnih škola i njihovi roditelji imali su priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

U jakoj konkurenciji na održanom WorldSkills natjecanju učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu postigle su zavidne rezultate.

Prvo mjesto u disciplini Turistička destinacija osvojila je učenica Lukrecija Novaković pod vodstvom mentora Nikše Grabovca, četvrto mjesto učenica Ana Zlošilo uz mentora Luku Šimunovića u disciplini Ugostiteljsko posluživanje i učenica Andrea Ivanović uz mentora Ivana Udženiju u disciplini Recepcijsko poslovanje, dok je učenica Marija Trojković uz mentora Pera Lučića osvojilapeto mjesto u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je čak 200 strukovnih škola, oko 400 učenika uz podršku svojih nastavnika, a natjecali su se u 46 strukovnih disciplina.

Sudjelovanje zavidnog broja predstavnika gospodarstva jedan je od načina da se postigne dugoročni cilj – povećanje zapošljavanja učenika koji su završili strukovne škole. Ovo natjecanje važna je karika u popularizaciji strukovnih vještina i na taj način doprinositi hrvatskom obrazovnom sustavu i gospodarstvu u Hrvatskoj.

Ponosimo se uspjesima naših učenica i njihovih mentora koji su sudjelovanjem na natjecanju nagrađeni za sav uloženi trud i dosadašnji ustrajan rad.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA