28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU utorak odluka hoće li se ili ne ponoviti trasiranje na području...

U utorak odluka hoće li se ili ne ponoviti trasiranje na području budućeg CGO Lučino razdolje

Tematska sjednica Županijske skupštine na temu provođenja dopunskog geološkog i hidrogeološkog istraživanja Centra za gospodarenje otpadom Lučino Razdolje kod Trnovice, održat će se 24. kolovoza 2021. (utorak) u dvorani Studentskog doma u Dubrovniku.

Na dnevnom redu je samo jedna točka:  Donošenje odluke o provođenju dopunskoga geološkog i hidrogeološkog istraživanja i to trasiranjem na cjelokupnome lokalitetu planiranoga Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje kod Trnovice.

Podsjetimo, županijski vijećnik Marko Giljača je na konferenciji za novinare uoči sjednice Županijske skupštine 16. travnja ove godine istaknuo je kako je zatražio i dobio elaborat mjerenja udaljenosti na lokaciji planirane izgradnje centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, u kojem su računate udaljenosti između lokacije upuštanja trasera do točke na granici zahvata i planiranoj zaštitnoj ogradi.

“Ovlašteni geodet utvrdio je kako je od točke upuštanja trasera do točke na granici područja zahvata udaljenost 136 metara, dok je do točke projektirane granice zahvata 325 metara”, rekao je Marko Giljača i dodao kako su time dokazali da županijska vlast cijelo vrijeme skriva istinu da trasiranje 2013. nije napravljeno u opsegu planiranoga centra za gospodarenje otpadom. Podsjetio je i kako je hidrogeološko trasiranje s puštanjem boje na lokaciji u Trnovici napravljeno 2008. godine te da izjavio kako je tada dokazana izravna veza podzemnih tokova s Malostonskim zaljevom.

Nezavisna lista građana iz Dubrovačkog primorja, koju vodi Vlaho Mozara uz potporu vijećnika DDS-a Pera Grošete ima većinu u Općinskom vijeću ove općine i također se zalaže za ponovno trasiranje na lokaciji budućeg Centra za gospodarenje otpadom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA