30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU Slano stigla vrijedna oprema za sprječavanje onečišćenja na moru

U Slano stigla vrijedna oprema za sprječavanje onečišćenja na moru

U okviru projekta CASCADE, koji se realizira iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska, Dubrovačko-neretvanska županija nabavila je opremu vrijednu 836 tisuća kuna.

Riječ je o opremi namijenjenoj prevenciji onečišćenja i požara na moru te opremi koja se koristi za procjenu stanja morskog eko sustava.

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje potpisani su ugovori o korištenju te prezentirana nabavljena oprema.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je sporazum o korištenju s predsjednikom vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivom Franušićem. Naime, u sklopu projekta CASCADE, nabavljeno je, između ostaloga, novih 300 metara zaštitne brane za slučajeve onečišćenja mora, pomoćna brodica, brodski kontejner, skimer, odijela za intervencije prilikom poplava, vanbrodski motor i druga potrebna oprema koja je ustupljena na korištenje vatrogascima s područja Dubrovačkog primorja.

Za potrebe Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode nabavljen je podvodni dron i ronilačka oprema te je sporazum o korištenju sa županom Dobroslavićem potpisala ravnateljica ustanove Marijana Miljas Đuračić.

‘I ova oprema pokazatelj je našeg kontinuiranog ulaganja u potrebe, kako naših vatrogasaca, tako i zaštite prirode. Riječ je o opremi koja će biti vrlo korisna i koja je, naravno, jako važna. Napomenut ću i kako smo dosad, iz europskih sredstava, financirali i Centar za obuku operativnih snaga u Kuli Norinskoj, i Centar za obranu od poplava u Opuzenu, a nabavili smo i opremu za potrebe naših snaga Civilne zaštite. I to su, svakako, benefiti našeg članstva u Europskoj uniji. Čestitam i našoj agenciji DUNEA, i našim ustanovama, i Vatrogasnoj zajednici i, naravno, s provedbom ovakvih projekata nastavit ćemo i dalje’, rekao je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

Današnjem potpisivanju sporazuma i prezentaciji opreme nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, kao i vatrogasci iz JVP Dubrovačko Primorje i DVD Slano.

Inače, ukupni budžet projekta CASCADE je 5,8 milijuna eura, od čega je udio Dubrovačko-neretvanske županije 248 tisuća eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA