28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU SKLOPU AGLOMERACIJE Uređuje se preostali dio ulice Kardinala Stepinca, vodoopskrba i...

U SKLOPU AGLOMERACIJE Uređuje se preostali dio ulice Kardinala Stepinca, vodoopskrba i javna rasvjeta

U ulici Kardinala Stepinca započeli su radovi na investicijskom održavanju vodoopskrbnog cjevovoda, a isti se izvode u sklopu EU projekta Aglomeracije Dubrovnik, povijesnog ulaganja u sustav vodoopskrbe i odvodnje na širem području Dubrovnika. 

Predmetni radovi rekonstrukcije vodoopskrbnog cjevovoda u dužini 450 metara izvode se u sklopu Tendera 2 projekta Aglomeracije na potezu prema hotelu Neptun, odnosno na dijelu ulice od hotela More do skretanja za Ulicu Iva Dulčića. Investitor je Vodovod Dubrovnik, a radove izvodi tvrtka Texo Molior. 

Radove postavljanja nove vodo-komunalne infrastrukture pratit će i Grad Dubrovnik izvođenjem potrebnih instalacija za postavljanje stupova javne rasvjete u dužini od 570 metara. Na prethodno neosvijetljenoj dionici izvest će se temelji za ugradnju 14 stupnih mjesta, a uredit će se i asfaltni zastor prometnice. Tijekom izvođenja radova kretanje navedenim dijelom bit će omogućeno uz poštivanje privremene regulacije prometa.

Podsjetimo i na to da je prilikom izvođenja radova na sustavu oborinske odvodnje ulice Kardinala Stepinca tijekom 2020. godine, Vodovod proveo izmjenu dijela vodoopskrbnog cjevovoda. Tom prilikom provedena je i rekonstrukcija javne rasvjete, uređenje kolnika i nogostupa.

Vrijedan  880 milijuna kuna, projekt Aglomeracije (Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik) širem području Dubrovnika u sljedećih nekoliko godina donijet će vodno-komunalni standard koji mu je dugo izmicao. Planirano je više od 40 kilometara radova na modernizaciji sustava vodoopskrbe, kao i 31 kilometar radova na sustavu javne odvodnje, izgradnja novih crpnih stanica, vodosprema i ostalih potrebnih objekata te izgradnja novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Petki, dok je objekt pročistača pitke vode već izgrađen te se trošak njegove izgradnje također refinancira putem projekta Aglomeracije. Najveći dio ukupne vrijednosti investicije čine bespovratna EU sredstva iz Kohezijskog fonda, dok će preostala potrebna sredstva osiguravaju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode te Vodovod Dubrovnik.

Sukladno najavama, upravo će se u 2023. odvijati veliki dio radova na gradskim ulicama, zbog čega se građani pozivaju na razumijevanje i strpljenje. Sve radove koje u sklopu projekta provodi Vodovod, sukladno potrebama, pratit će i Grad Dubrovnik, a kako bi se spriječilo bespotrebno „kopanje“ u budućnosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA