13.8 C
Dubrovnik
Subota, 26 studenoga, 2022
NaslovnicaVijestiU prometnoj nesreći poginuo fratar Ivan Kramar iz Pridvorja

U prometnoj nesreći poginuo fratar Ivan Kramar iz Pridvorja

U prometnoj nesreći koja se danas poslijepodne dogodila u Dubokoj ljutoj, poginuo je Ivan Kramar, fratar iz Pridvorja, doznajemo u PU dubrovačko neretvanskoj.

Obdukcija će pokazati uzrok zbog kojega je tragično stradali vozač osobnog automobila prešao u suprotnu traku i sudario se izravno s Libertasovim autobusom broj 10.

Fra Ivan Kramar je bio danas poslijepodne na misi u Slanom, a u policiji su izuzetno potreseni jer su ga dobro poznavali kao svog, policijskog kapelana.

Bio je gvardijan Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju, a ostat će zapamćen i kao pjesnik i čovjek koji je organizirao u samostanu brojne umjetničke programe.

Fra Kramar je bio rođen 1967. u Maljinama, općina Travnik. Teologiju je studirao u Sarajevu i Zagrebu. Osnovao je Društvo srednjebosanskih pjesnika 2000. i pokrenuo list Vrilo. Osnivač je i pjesničke manifestacije „Pjesnici pod platanom“, u Pridvorju, u Konavlima, a prije dvije godine je postao i član Društva hrvatskih književnika.

Objavio je sljedeća djela: Na oltaru ljepote, Zagreb, 2002.; Kako smo pobijedili gromove, Sarajevo, 2014.; Kratka analiza modernog ateizma, Osijek, 1996.; Kameno more, Zagreb 2019.; Čavli zime, Pridvorje, 2020.; Dom od kože, Split, 2021.; Dvoglasje za samoću, Sarajevo, 2021. (zajedno s Lukom Paljetkom); Nar u kutu sobe. Pjesme su mu prevođene na talijanski, njemački, engleski, bugarski, kineski. Objavljivao je u više književnih časopisa u svijetu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA