30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU OB Dubrovnik preminula osoba zaražena koronavirusom

U OB Dubrovnik preminula osoba zaražena koronavirusom

Stožer civilne zaštite DNŽ izvijetio je javnost na konferenciji za novinare o najanovijim podacima vezanim za zarazu COVID-om 19. Trenutno su evidentirana 62 pozitivna slučaja, 12 više, nego jučer, a jedna je osoba u OB Dubrovnik je nažalost preminula.

Riječ je o našem sugrađaninu 85-godišnjaku, koji je sinoć u teškom stanju primljen u bolnicu, a jutros je pred jutro preminuo.

Još smo u vremenu ugroze, kazao je na početku župan Nikola Dobroslavić izraživši sućut obitelji preminulog sugrađanina.

“Dosad je obavljeno 502 testiranja, 62 su pozitivna rezultata, jedan se čeka. Hospitalizirano je 14 osoba, 8 u bolnici, a 6 u Studentskom domu. Četiri pacijenata prebačena su u KBC Split, jedna za Zagreb, a dvije nove osobe su izliječene osobe”, kazao je načelnik Stožera Joško Cebalo i izrazio sućut obitelji.

Cebalo je apelirao na građane da poštuju zabranu paljenja biljnog otpada, a obzirom na požar u Smokvici, koji se velikom brzinom širi, a prema svim indicijama upravo je nedozvoljeno paljenje korova isti izazvalo.

“U dubrovačkoj Općoj bolnici trenutno je hospitalizirano osam osoba, sedam na zaraznom odjelu i jedna osoba u Jedinici intenzivnog liječenja, koja nije intubirana. Zasad je četvero pacijenata iz Dubrovnika prevezeno u KBC Split, gdje su intubirani u teškom stanju, ali i dalje stabilno. Jedan je mlađi pacijent prebačen u zagrebačku kliniku Fran Mihaljević , ne zbog teškog stanje, već zbog činjenice kako je riječ o transplantiranom pacijentu. U Studentskom domu zasad se liječi šest osoba, koje nemaju kod kuće uvjete za liječenja, a naši su infektolozi procijenili da više nema potrebe da se liječe u bolnici”, kazao je na konferenciji za novinare ravnatelj bolnice Mario Bekić.

Kad je riječ o zdravstvenom osoblju i dalje su pozitivni jedna sestra i jedan liječnik, oboje u dobrom stanju, a 6 liječnika i 11 medicinskih sestara je u samoizolaciji.

“Izgubili smo na žalost bitku za život 85-godišnjaka, koji je sinoć u teškom stanju doveden u bolnicu. Izražavam sućut njegovoj obitelji”, kazao je Bekić.

Ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Luka Lulić kazao je kako je jedna njihova djelatnica zaražena. “Nije riječ o članici timova Hitne službe, ali je bila u kontaktu s jednom djelatnicom Hitne, koja je trenutno u samoizolaciji”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA