26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaU ljetnikovcu Bunić-Kaboga: serija koncerata "Renesansni vrt"

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga: serija koncerata “Renesansni vrt”

Renesansni vrt – multimedijalna interpretacija baštine u ljetnikovcu Bunić Kaboga, projekt koji osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba, i ove će se godine realizirati u organizaciji Dubrovačke baštine, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.

Ovogodišnje izdanje, koncipirano kao salonsko okupljanje u autentičnom ambijentu obnovljenog ljetnikovca Bunić-Kaboga, izvodi se kroz četiri Ladanjska ponedjeljka; točnije 20. srpnja, 27. srpnja, 03. kolovoza i 10. kolovoza s početkom u 21:00 sat. Posebna autobusna linija za koncert kreće u 20:30 sati s Pila sa zaustavljanjem u Vukovarskoj ulici, a povratak je predviđen u 22:15 iz ljetnikovca. 

Projekt Renesansni vrt temeljen je na interpretaciji kulturne baštine, nastojeći oživjeti čaroban svijet dubrovačkih ljetnikovaca i njihovih vrtova; omiljenih mjesta okupljanja dubrovačke vlastele uz koja su vezana brojne priče i legende. Projekt polazi od mitskog, a svaka je njegova izvedba umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju će u komornom ansamblu nastupiti sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Za vodstvo će se pobrinuti Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorica dokumentarno-vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a kostime vila je posebno za projekt dizajnirala Duška Nešić Dražić.

Ulaznice se mogu kupiti putem linka:  http://www.sveostalojeglazba.hr/rv-2020/ dok je za sve građane Republike Hrvatske osiguran određeni broj gratis ulaznica, ali isključivo uz najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob 098 873 122.

U cijenu ulaznice je uračunat i posebno organiziran prijevoz za publiku Libertasovim autobusom koji polazi s Pila u 20:30, sa zaustavljanjem u Vukovarskoj ulici, te povratak iz ljetnikovca po završetku programa oko 22:15. Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking  u neposrednoj blizini ljetnikovca.

Kapacitet gledališta je limitiran na 24 sjedeća mjesta. Izvedba je organizirana prema preporukama HZJZ-a zbog suzbijanja širenja virusa Covid-19. Stoga Vas ljubazno molimo da uzmete u obzir obavezu nošenja zaštitnih maski u javnom prijevozu te održavanja fizičke distance tijekom dolaska i za vrijeme izvedbe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA