17.8 C
Dubrovnik
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaLifestyleU lapadskoj školi otvorena prva dubrovačka Snoezelen soba

U lapadskoj školi otvorena prva dubrovačka Snoezelen soba

U Lapadskoj školi jutros je službeno i svečano otvorena prva Snoezelen sobe integrirane u redovnoj osnovnoj školi  i u vašim medijima popratite završetak uspješne akcije Rotary kluba Dubrovnik Online za pravu stvar.

Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji će dijelu naših najmlađih i najosjetljivijih sugrađana pružiti sigurno okruženje i poticati ih na interakciju s okolinom.

Ravnateljica OŠ Lapad Nikolina Soko zahvalila je Silenteu koji je svojim koncertom prikupljao donacije za ovaj projekt kao i Rotary klubu Dubrovnik i Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug. Zahvalila je i svim zaposlenicima koji su sobu opremili kao i učiteljici djelomične intergracije Ines Kiseljak koja vodi razredno odjeljenje učenika s teškoćama u razvoju.

-Učenici djelomične integracije ponajviše će uživati u ovoj prostoriji. Svi učenici s teškoćama, kao i oni iz redovnog obrazovanja OŠ Lapad za koje se ukaže potreba moći će koristiti snoezelen sobu i to bez nekakvih terapijskih ciljeva, kao nadopuna redovnom obrazovnom procesu. Ti će se učenici osjećati sigurno u ugodnom okruženju, usavršavat će svoju komunikaciju te će ova soba moći udovoljiti njihovim potrebama. Boravak u ovoj sobi omogućit će im da bolje uče i da iz OŠ Lapad izađu kao uspješniji ljudi – istaknula je Soko.

Predsjednik Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug Vjekoslav Kobeščak zahvalio je svima, a posebno Silenteu koji se s njima “zdušno bacio” na ovaj projekt.

-Drago nam je da smo mogli uskočiti i da smo u jedno kratko vrijeme realizirali ideju, počevši od prosinca prošle godine. Realizirali smo je u doba najveće krize i lockdowna te smo organizirali jedan lijepi koncert koji je djeci našeg grada omogućio ovu sobu – istaknuo je Kobešćak.

Socijalna pedagoginja OŠ Lapad Ivana Klarić Ivančić naglasila je kako je ponosna i sretna što mogu djeci omogućiti ovakav vid intergracije.

-Drago mi je da većina naših djelatnika ima priliku proći edukaciju tako da smo kompletno opremljeni, osim materijalom i spravama i stručnim dijelom. Veselim se da će naša djeca imati priliku boraviti u ovoj sobi, poboljšati njihov napredak unutar osnovnog obrazovanja. Nadamo se da nećemo stati na ovome. Lapadska škola je za sada jedina sa snoezelen sobom, ali ne znači da će i dalje ostati jedina – rekla je Klarić Ivančić.

Podsjetimo, sredstva za opremanje snoezelen sobe prikupila su se zahvaljujući donaciji Rotary kluba Dubrovnik i Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug i to donacijskim koncertom dubrovačkog benda Silente i akcijom Online za pravu stvar krajem prošle godine.

Inicijativa je krenula od roditelja djece kojima je potrebna senzorna integracija. Rotary klub Dubrovnik tim je povodom uz pomoć Kazališta Marina Držića, VSP videa i Grada Dubrovnika organizirao online koncert na kojem je dubrovački bend Silente svirao, a oni koji su kupili ulaznice, mogli su ga pratiti online uživo. Sredstvima sakupljenim na ovom koncertu opremljena je soba, koja može služiti svim učenicima lapadske škole kao pomoć u učenju i razvoju komuniulkacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić