14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiU Hrvatskoj sveukupno 105 pozitivnih na koronavirus, u Dubrovniku prva zaražena osoba...

U Hrvatskoj sveukupno 105 pozitivnih na koronavirus, u Dubrovniku prva zaražena osoba u dobrom stanju

Prema najnovijem izvještaju nacionalnog stožera, u Hrvatskoj je trenutačno 105 pozitivnih osoba na koronavirus, što je 6 više nego ih je bilo jutros. Ovo je 24. dana od prvog oboljelog, rekao je ministar Beroš, dodajući kako je u Italiji u toliko dana bilo 27.747 novozaraženih. Dodao je i kako je to dokaz da su mjere opreza bile pravodobne i učinkovite. Među 6 novozaraženih u Hrvatskoj je i jedan slučaj iz Dubrovnika.

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana je jedna osoba koja je na liječenju zbog koronavirusa i njezino opće stanje je dobro. Ostala četiri uzorka koja su jučer poslana na analizu bila su negativna.

Zaražena ženska osoba zaposlenica je Zračne luke Dubrovnik. Prema evidenciji ona je posljednji put bila na radnom mjestu 7. ožujka, a uputom HZJZ-a naložena je izrada svih direktnih kontakata sa zaraženom osobom te je ista dostavljena i osobe su upućene  u samoizolaciju.

Radi velikog broja zaposlenika kojima je preporučeno izbjegavanje nepotrebnih kontakata Zračna luka u suradnji sa MPPI je donijela odluku o aktiviranju  pripremljenog plana zatvaranja za civilni zračni promet na rok do 29.03.2020. iz preventivnih razloga. Na ZLD je aktivan samo minimalan broj zaposlenika potrebnih za prihvat medicinski, policijskih, vojnih i transportnih zrakoplova. Dio zaposlenika već koristi mogućnost rada od kuće dok su ostali koriste godišnji odmor.

Trenutno se u samoizolaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nalazi 299 ljudi.

Tijekom jutra na ulaznoj kontroli u dubrovačkoj luci Gruž bila je jedna jedrilica s dolaskom iz Francuske te kraćim stajanjem u Italiji radi punjenja goriva. Kontrola je provedena od strane policijskih djelatnika i službenika Lučke kapetanije te od strane Graničnog sanitarnog inspektora. Završetkom kontrole jedrilica nastavlja za Luku Split bez dodatnih zaustavljanja. Na današnji dan nije bilo nikakvih pristajanja brodova iz međunarodnih voda tako da nije bilo potrebe za dodatnim intervencijama.

Tijekom noći u karantenski smještaj zaprimljena je jedna državljanka Grčke i jedan državljanin Albanije koji su zatečeni na GP Klek. Trenutno je u karanteni ukupno četvero ljudi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA