30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU dvije obitelji zaražena po tri člana, kontakti se obrađuju

U dvije obitelji zaražena po tri člana, kontakti se obrađuju

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić kazao je kako su zaražena po tri člana iz tri obitelji, dok je sedma osoba kontakt jedne od tih obitelji. Načelnik Pavličević potvrdio je da je 540 osoba u samoizolaciji.

– 12 osoba je dobro općeg stanja, a dvje pacijenta je intubirano u jedinici Intenzivnog liječenja. Stanje pacijenata u Splitu je i dalje isto. Sedam liječnika i jedanaest medicinskih sestara je u samoizolaciji, kao i jedna osoba koja je dio nemedicinskog osoblja. Zaštitne opreme imamo dovoljno. Radovi na otvaranju sekundarnog objekta u studentskom domu su pri kraju i očekujemo da će ona sutra početi sa radom – kazao je ravnatelj OB Dubrovnik te dodao da je hospitalizirano 14 osoba.

– Radi se o tri zaražena u jednoj obitelji i troje drugih osoba iz druge obitelji. Sedmi oboljeli je kontakt jedne od ovih obitelji. Obradili smo 15 kontakata, a ukupno je obrađeno njih 315 obrađenih kontakata – potvrdio je Mato Lakić.

Načelnik Pavličević istaknuo je da se broj osoba u samoizolaciji smanjuje iz dana u dan.

– 540 osoba je trenutno u samoizolaciji. Kako sam već istaknuo prijava mjesta boravišta se vrši preko e-Građanina. Kako ste obavješteni u procesu su izmjene i dopune zakona po kojima bi ako budu prihvaćeni osobne iskaznice, vozačke dozvole i putovnice vrijedile 30 dana nakon prestanka pandemija. Tehnički pregledi vozila se moraju obaviti – kazao je načelnik te pojasnio da nije došlo do ilegalnog prelaska državne granice.

Što se tiče punkta u Platu, punktove nije moguće postaviti točno na granici dviju općina kazao je načelnik.

– Punktovni nisu ničim ograničeni i nemoguće ih je postaviti na granicama jedinica loklanih samouprava.Punkt Plat i Dubac funkcionirali su zajedno šest dana. Mali broj putnika i vozila iz Konavala u Župu. Nismo vratili punkt u Platu, već smo u vrijeme vršnih opterećenja pojačali kontrole – pojasnio je načelnik Pavličević te dodao na policijski djelantnici pojačano rade na prevenciji i kruže po gradu, prvenstveno tijekom noćnih sati.

Načelnik Cebalo kazao je kako nema razloga za proglašenje karantene u Trpnju

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA