6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiU Dubrovniku je dosad prikupljeno više od 2 000 potpisa za referendum...

U Dubrovniku je dosad prikupljeno više od 2 000 potpisa za referendum protiv COVID potvrda

Na šest lokacija u Dubrovniku već treći dan prikupljaju se potpisi za referendum protiv COVID potvrda. Dosada je sakupljeno više od 2 000 potpisa građana. Koordinator za Konavle, Župu i Dubrovnik Maro Kristić kaže kako je, usprkos lošim vremenskim uvjetima, odaziv vrlo dobar.

“U tri dana prikupili smo više od 2 000 potpisa. Potpise sakupljamo za dvije inicijative. Jedna je da se u Ustav RH ugradi pojam pandemije te da se omogući ograničavanje ljudskih prava u slučaju pandemije, ali samo izglasavanjem dvotrećinske većine u Saboru. Druga inicijativa je za ukidanje COVID potvrda na ovaj način na koji su sada uvedene, jer ovako one ne sprječavaju širenje zaraze”, kaže Kristić.

Na pitanje je li on osobno protiv cijepljenja i COVID potvrda, gradski vijećnik s liste MOSTA odgovara sljedeće.

“Ja sam se cijepio i imam COVID potvrdu, ali smatram da ovakvim uvođenjem COVID potvrda nije spriječeno širenje epidemije. Objasnit ću to na vlastitom primjeru. Kao cijepljen svugdje ulazim bez testiranja, a dokazano je da i cijepljeni mogu širiti virus. S druge strane netko tko nije cijepljen ne može ući, primjerice u Gradsku vijećnicu bez negativnog testa. Smatram da su osobe koje se testiraju sigurnije za okolinu i mislim da bi se svi trebali testirati”.

Potpisi za referendum koji je pokrenula stranka MOST prikupljat će se do 18. prosinca i to tijekom jutarnjih sati na Brsaljama, ispred DOC-a i ispred Tommija u Gružu, popodne ispred Pošte Lapad i Sponze, a u petak i subotu na placi u Gružu.

FOTO: Lukša Fabian/Dubrovnik Insider

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]